Košarka 05.04.2019. 10:04. Zadnja izmjena: 05.04.2019. 10:07.

Košarka

FINAL FOUR TREĆE LIGE: Osmi naslov prvaka u nizu za Globetku

Košarkaši Čakovec Globetke još su jednom dokazali da su neprikosnoveni vladari Treće lige košarkaša. To su potvrdili osvojivši već osmi naslov prvaka u nizu. Oni su na odlično završnom turniru igranom u Donjem Kraljevcu prošlog vikenda u finalu slavili protiv Sjever American Dollara iz Varaždina, koji je pomalo iznenađujuće bio bolji od domaćina u polufinalu.

Teška ozljeda Nikše Golubića obilježila polufinale

Final Four su otvorili Čakovec Globetka te Petrijanec koji je krenuo vrlo dobro i u prvih 20 minuta jako dobro parirao Globetki, koja je ipak na poluvrijeme uspjela otići s prednošću od tri poena razlike. U drugom poluvremenu igrači Globetke su zaigrali puno bolje. Odlična obrana, kontrola skoka i puno laganih poena donijeli su im 14 poena prednosti. Tu je priči bio kraj jer iz ovog minusa Petrijancu nije bilo povratka u posljednjih deset minuta. Pobjedu je zasjenila teška ozljeda Nikše Golubića kojemu je tri minute prije kraja utakmice pukla Ahilova tetiva.Čakovec Globetku su do finala vodili Dejan Vugrinec (25 p) te Neven Levačić i Aleksandar Golubić (15 p), a na kraju je završilo 92:73.

U drugom polufinalu sastali su se Donji Kraljevec i Sjever American Dollar. Domaćini su bolje krenuli u utakmicu, ubacivši čak 30 poena u prvih deset minuta za sedam poena prednosti. Međutim, u nastavku su stali. Svega 11 poena u drugoj dionici gosti su iskoristili da izjednače i na odmor odu rezultatom 41:41. Drugo poluvrijeme donijelo je veliku borbu za svaki poen. U završnici susreta bilo je vrlo napeto, ali gosti predvođeni bivšim igračem Donjeg Kraljevca, Linom Pustićem (28 p) na kraju zasluženo slave i odlaze u finale. Mihael Ružić (18 p) je zabio najviše u redovima Donjeg Kraljevca, dok su po 17 poena ubacila braća Ivanović, David i Jakov.

Globetka okrenula Sjever u finalu

Finalni dan otvorili su Donji Kraljevec i Petrijanec. Nakon neočekivanog poraza u polufinalu, igrači Donjeg Kraljevca bili su uvjerljivi protiv Petrijanca i upisali visoku pobjedu 106:71, za treće mjesto na turniru.

Varaždinski Sjever puno je bolje krenuo u finalnu utakmicu i iznenađujuće lako dobio prvu četvrtinu 26:15. U drugoj četvrtini igrači Globetke odigrali su puno bolje i smanjili razliku do poluvremena na prihvatljiva tri koša minusa. U nastavku je Globetka potpuno nadigrala Sjever i zasluženo osvojila naslov prvaka Treće košarkaške lige sjever. Dejan Vugrinec je i u finalu predvodio Čakovec Globetku s 19 poena dok je Neven Levačić zabio 17, za konačnih 70:58.

Lino Pustić iz Sjevera bio je najbolji strijelac turnira s 46 poena postignutih u dva susreta dok je Dejan Vugrinec iz Čakovec Globetke zabio 44. Pehare najboljima predao je predsjednik Košarkaškog saveza međimurske županije, a ujedno i predsjednik Udruge hrvatskih košarkaških trenera, Saša Repalust.