Košarka 06.04.2016. 10:09. Zadnja izmjena: 06.04.2016. 10:21.

Košarkaška A-2 liga sjever

Igrač "Međimurja" iz Čakovca, Danijel Krajačić, proglašen najboljim igračem lige

A-2 liga sjever

Iako je završila prije par tjedana, A-2 liga sjever imala je krunu sezone u subotu, 02. travnja u Đurđevcu. Tamo se naime odigrala revijalna All Star utakmica u kojoj su sudjelovali ponajbolji igrači svih momčadi lige, a ujedno su bila podijeljena priznanja i pehari najboljima.

Momčadi koje su završile na neparnim pozicijama u ligi dale su igrače za momčad Neparnih, a one koje su završile na parnim pozicijama činile su sastav Parnih. Svaka momčad lige dala je dva seniorska igrača i jednog mladog igrača zaštićenog godišta. Prvake lige, Međimurje iz Čakovca, tako su predstavljali Danijel Krajačić, Mario Novak-Marek i Domagoj Kuzmić. Od međimurskih igrača bio je tu i Manuel Novak, ali on je predstavljao svoj Grafičar iz Ludbrega. Momčad Neparnih vodio je trener Međimurja, Stjepan Novak.

 

Neparni - Parni 87:123 (23:43, 20:36, 22:20, 22:24)

Neparni: Stjepanović, Zadravec 10, Novak Marek 9, Rožman 3, Krajačić 11, Novak Manuel 12, Putarek 6, Petrović 6, Valpatić 8, Odobašić, Kuzmić 7, Pušelja 4, Putar 2, Koljnrekaj 5, Vrinjanin 4.

Puno ozbiljnije ovu revijalnu utakmicu shvatili su igrači Parnog sastava koji su slavili vrlo uvjerljivo s 36 poena razlike. Naši košarkaši bili su jedni od najboljih u poraženom sastavu. Manuel Novak ubacio je 12, Krajačić 11, Marek Novak 9, a junior Kuzmić sedam poena. Najboljim igračem All Star utakmice proglašen je igrač pobjedničkog sastava, Igor Čusek s 22 poena koji igra za Petar Zrinski iz Vrbovca. Igrači su se natjecali još u šutiranju trica i zakucavanjima. Najbolji tricaš revijalnog susreta bio je Ivan Svoboda iz križevačkog Radnika s 15 ubačaja, a u zakucavanjima je najbolji bio Josip Putarek iz ivanečke Ivančice

 

Krajačić najbolji igrač lige

Na susretu su bila podijeljena i pojedinačna priznanja za sezonu 2015/2016, kao i pehari za najbolje tri momčadi. Najboljim igračem lige tako je proglašen igrač Međimurja iz Čakovca, Danijel Krajačić. Potpuno zasluženo, igrač koji igra u oba smjera, kako obranu tako i napad. Drugi je bio odlični Ivan Šiprak iz Podravca koji je dobio tri boda manje.

Među pet najboljih igrača lige našla su se još dva igrača Međimurja što je za svaku pohvalu. Matija Novak završio je na četvrtom mjestu s osam bodova, a Mario Novak Marek na petom s dva boda manje. Najbolje igrače birali su treneri svih deset momčadi. Najbolji strijelac lige u ovoj sezoni bio je Stefan Zadravec iz Bjelovara s ukupno postignutih 514 poena. Međimurje, Radnik i Grafičar dobili su pehare za prva tri mjesta na kraju prvenstva.

Danijel Krajačić

Međimurje za vikend u Zadru

Dok sve ostale momčadi A-2 lige sjever miruju, Međimurje počinje svoj kvalifikacijski put kao prvak regije sjever za ulazak u A-1 ligu. Gostuju u Zadru kod momčadi Jazine Arbanasi koje će biti favorit u tom susretu, ali Međimurje nije bez šansi. Pritisak će biti na domaćinima, a prošle su godine u kvalifikacijama pokazali da im je to bio pretežak uteg. Podravac koji je prošle godine igrao u kvalifikacijama u regiji sjever dobio ih je i u Virju i u Zadru.