Košarka 11.04.2017. 07:15. Zadnja izmjena: 11.04.2017. 07:16.

Košarka

Juniorke Radosti na završnici Prvenstva Hrvatske

Najbitniju pobjedu u sezoni zabilježile su juniorke Radosti. One su slavile protiv vršnjakinja iz Koprivnice u borbi za drugo mjesto koje vodi na završnicu.

Z-18: ŽKK RADOST - ŽKK KOPRIVNICA 67:60

ŽKK RADOST: Vrbanec J. Mikulić L. Novak V. Rodek N. 5, Bašek L. 27, Valkaj N. 2, Škoda L. 15, Obadić I. 10, Sklepić K. Mađar L. 8. Trener: Šopar S.

Sjajna utakmica juniorki koja ih je odvela na završnicu Prvenstva Hrvatske! Kolo prije kraja juniorke su osigurale drugo mjesto u Z-18 ligi koje ih, zahvaljujući drugom mjestu Podravca prošle sezone, vodi na završnicu. Zaslužile su to košarkašice Radosti pobjedom protiv Koprivnice koja im je bila izravan suparnik za plasman među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj. Ekipu je u subotu predvodila nezaustavljiva Laura Bašek s 27 poena, ali kolektivna igra cijele ekipe, prije svega u obrani, ali i u napadu bila je ključna za ovu pobjedu.

Pobjeda je još veća jer su utakmicu odigrale bez tri važne igračice (Zdolec S., Janković E. i Kranjčec A.). Radost u posljednjem kolu gostuje kod prvakinja lige, Podravca.