Košarka 25.09.2018. 08:56. Zadnja izmjena: 25.09.2018. 08:58.

Košarka

KK Međimurje dobilo organizaciju kvalifikacijskog Basket 4 Kids turnira

Košarkaški klub Međimurje iz Čakovca dobio je organizaciju košarkaškog turnira za djecu pod nazivom Basket 4 Kids.

Sport klub televizija je s ciljem da ohrabri najmlađe da se posvete košarci pokrenula projekt Basket 4 Kids koji je prošle sezone imao svoju premijeru i pokazao se vrlo uspješan. Ove sezone očekuje nas drugo izdanje, a već sada jedva čekamo vidjeti mlade košarkaše u akciji.

Ovo su turniri u kojima sudjeluju djeca do 13 godina na području svih šest država bivše Jugoslavije. Nakon što je prošle sezone završni turnir igran u Beogradu u sklopu Final Foura Eurolige, u ovoj će sezoni završnica biti igrana u Sloveniji. Na turniru Basket 4 Kids sudjeluju djeca iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

KK Međimurje jedan je od četiri kluba u Hrvatskoj koji su dobili organizaciju kvalifikacijskog turnira, a biti će ovo velika promocija za klub i Grad Čakovec jer će sve to biti na programima Sport kluba.

Uz Međimurje i Čakovec, drugi domaćini su KK Poreč, KK Vrijednosnice Osijek i KK Zadar. Turnir u Čakovcu na rasporedu je 27. i 28. listopada, a na njemu će igrati osam momčadi podijeljenih u dvije skupine. KK Međimurje smješteno je u skupinu A zajedno s KK Karlovac, KK Samobor i KK Zagreb. Skupinu B činit će KK Gorica, KK Vučići, KK Dubrava i KK Grafičar. Samo pobjednici sva četiri kvalifikacijska turnira plasirat će se na završnicu koja će dati putnike na finalni turnir svih država u Sloveniji.