Košarka 19.06.2018. 08:56. Zadnja izmjena: 19.06.2018. 08:57.

Mlađe kategorije

KK Međimurje i KK Donji Kraljevec na međunarodnom turniru u Budimpešti

Košarkaši Međimurja iz Čakovca i Donjeg Kraljevca sudjelovali su na međunarodnom turniru u Budimpešti za dječake rođene 2006. godine i mlađe. Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, uz naše dečke i domaćine BLF Palota bilo je još pet mađarskih momčadi. 
Međimurje je na kraju poraženo u finalu te je osvojilo 2. mjesto, a Donji Kraljevec je završio na posljednjem mjestu. Donji Kraljevec već duži niz godina nastupa na ovom turniru dok je Međimurju ovo bio prvi nastup. 

Igralo se po sistemu da se svaka četvrtina bodovala posebno, pobjeda četvrtine donijela je 3 boda, nerješeni rezultat ekipama je donosio dva boda, a ako je momčad izgubila četvrtinu dobila je jedan bod. Na kraju utakmica, svi igrači šutirali su slobodna bacanja za jedan dodatni bod. 

Za ekipu Donjeg Kraljevca nastupala su po četiri igrača iz Donjeg Kraljevca i četiri na posudbi iz Međimurja, a Goran Jambrečić izabran je u All Star ekipu od 5. do 8. mjesta.
Međimurje je imalo najbolja tri strijelca turnira. Ivano Rodek bio je najbolji strijelac, drugi je bio Lovro Beuk, a treći Lovro Novak koji je ujedno bio izabran u All Star ekipu od 1. do 4. mjesta, a Ivano Rodek proglašen je najboljim igračem cijelog turnira. Ekipe su vodili treneri Stjepan Novak i David Ivanović. 

Obje momčadi se zahvaljuju domaćinu turnira BLF Budimpešta na pozivu i odličnoj organizaciji, a posebne zahvala idu gospodinu Ištvanu Kuzmi koji je po cijele dane bio uz naše momčadi, vodio ih po cijeloj Budimpešti te se brinuo za njih i riješavao što je god trebalo.