Košarka 31.10.2016. 10:00. Zadnja izmjena: 31.10.2016. 10:00.

A - 2 liga sjever

KK Međimurje ostvario treću pobjedu u tri susreta u derbiju s Grafičarem

Košarkaši Međimurja slavili su u velikom derbiju u sklopu 3. kola A - 2 lige sjever. Dobili su Grafičar iz Ludbrega s 82:78 i upisali treću pobjedu iz tri odigrana susreta.

Međimurje - Grafičar 82:72

Uzvratili su košarkaši Međimurja KK-Grafičar za poraz u kupu regije sjever. Bitniju pobjedu ostvarili su sada u prvenstvu koja ih je odvela na diobu prvog mjesta s Podravcem iz Virja. To su jedine momčadi bez poraza u prva tri kola, a ukoliko u sljedećem kolu Podravac izgubi na gostovanju kod Grafičara, Međimurje bi u slučaju očekivane pobjede u Ivancu samo zasjelo na vrh ljestvice.

Što se tiče susreta protiv Grafičara, Međimurje je odigralo čvrsto, muški, u obrani na granici prekršaja. Momčad je predvodio kapetan Mario Novak - Marek, ali svi igrači koji su zaigrali dali su veliki obol ovoj vrijednoj i važnoj pobjedi. Kao što je poznato, pobjeda je ostvarena bez ponajboljeg igrača Međimurja, Danijela Krajačića koji zbog ozljede koljena mora pauzirati do početka drugog dijela prvenstva. Vremena za slavlje nema previše jer treba se koncentrirati na sljedećeg protivnika, Ivančicu iz Ivanca koja u svojoj dvorani itekako zna pomrsiti račune.

Ostali rezultati 3. kola: Podravac - Ivanić 94:82, Petar Zrinski - Radnik 64:70, Koprivnica - Ivančica 83:95, Mladost - Bjelovar 85:75.

Parovi 4. kola (5. studenog): Radnik - Bjelovar, Ivanić - Mladost, Grafičar - Podravac, Ivančica - Međimurje, Petar Zrinski - Koprivnica.