Košarka 05.12.2017. 22:22. Zadnja izmjena: 06.12.2017. 06:55.

Košarka

KK Međimurje osvojilo treće mjesto na snažnom međunarodnom U-12 turniru

Dječaci iz KK Međimurje Čakovec rođeni 2006. godine i mlađi u nedjelju, 19. studenoga sudjelovali su na drugom po redu međunarodnom Mini turniru. Na turniru je sudjelovalo deset momčadi, od čega je Međimurje bilo iz Hrvatske, a ostalih devet sastava iz Austrije. Turnir se igrao u dvije skupine s po pet momčadi koje su odigrale svaka sa svakom. Mladi košarkaši Međimurja u svojoj su grupi ostvarili tri pobjede uz jedan poraz što im je na kraju donijelo drugo mjesto skupine i susret za treće mjesto.

Protivnik u susretu za treće mjesto bio je sastav Basket Welsa čiji se seniori natječu u Prvoj ligi Austrije. Međimurje je slavilo s 21:12 i na kraju osvojilo treće mjesto. Uz Međimurje i Wells na turniru su još sudjelovali domaći UBSC Juniors, GAK, UBI Graz, DBBC Graz, Bulls Kapfenberg, Dukes Klosterneuburg i pobjednici turnira Blackbirds Jennersdorf.

Sastav Međimurja na turniru: Niko Šarić, Jan Belović, Marko Mikolaj, Jan Pranklin, Lovro Novak, Fabijan Zember, Lovro Beuk, Ivano Vaser, Karlo Hren, Arijan Brković, Ivano Rodek, Niko Luburić, Luka Čonda, Marin Kovač, Goran Jambrečić i Erik Herman. Trener : Stjepan Novak.

Iz kluba su zahvalili tvrtki Infocom na novim majicama za zagrijavanje i “hoodicama“ te organizatorima turnira na gostoprimstvu. Međimurje će uskoro uzvratiti gostoprimstvo na tradicionalnom međunarodnom turniru "Nova 2018".