Košarka 05.09.2016. 08:24. Zadnja izmjena: 05.09.2016. 09:48.

Kup Međimurja

KK Međimurje pobijedio KK Čakovec Globetka te osvojio kup Međimurja "Krešimir Ćosić"

Gradski derbi gledali smo u finalu kupa Međimurja Krešimir Ćosić. Prvaci A - 2 lige sjever, košarkaši Međimurja igrali su protiv prvaka C - 1 lige sjever, Čakovec Globetke. Očekivano, slavili su košarkaši Međimurja s 74:54 i tako stavili novi trofej u svoje vitrine.

Čakovec Globetka - Međimurje 54:74 (11:16, 12:27, 22:14, 9:17)

Čakovec Globetka: Levačić, Podvezanec 11, Škoda 2, Franjić 2, Capek, Vugrinec 10, Vurušić 11, Terek 10, Golubić 4, Radek 1, Marković 3. Trener: Davorin Škoda

Međimurje: Ostoja 9, Đokić 2, Novak Mar. 19, Kranjčec M. Krajačić 13, Valpatić 8, Juras 5, Drk 7, Kuzmić 5, Novak Mat. 1, Kranjčec S. 5. Trener: Stjepan Novak.

Košarkaši Međimurja s uvjerljivih su 20 poena razlike slavili u finalu kupa Međimurja Krešimir Ćosić protiv Čakovec Globetke koja je prijetila u prvoj i trećoj četvrtini, ali pobjeda je na kraju očekivano otišla na stranu Međimurja.

Nakon prvih deset minuta Međimurje je imalo pet poena prednosti da bi u drugoj četvrtini napravili ključnu razliku i na odmor otišli s okruglih 20 poena razlike. Iskusni košarkaši Čakovec Globetke nisu se predali tako lako. Treći period riješavaju u svoju korist s osam poena razlike i u posljednjih se deset minuta ulazi s 12 koševa viška za Međimurje.

Igrači Međimurja nisu dopustili dodatno približavanje, stisnuli su u obrani u posljednjoj dionici, dobili je s plus osam za konačnu pobjedu od okruglih 20 poena razlike. Međimurje su do pobjede predvodili Mario Novak - Marek s 19 poena te Danijel Krajačić s 13.

Bila su to jedina dva dvoznamenkasta igrača u redovima pobjednika. Čakovec Globetka imala je četiri dvoznamenkasta, Danijel Podvezanec i Vedran Vurušić ubacili su po 11 dok su Matija Terek i Dejan Vugrinec zabili po 10 koševa.

Treba spomenuti i jedan ne baš tako pohvalan podatak što se kupa Međimurja tiče. Naime, finalisti su jedine dvije momčadi koje su se prijavile za odigravanje ovog natjecanja pa smo tako odmah imali finalnu utakmicu.

Dodajmo kako Međimurje u sezonu ulazi sa četiri nova igrača. Pojačanja su došla iz dva najbolja kluba C - 1 lige, Čakovec Globetke i Nedelišća. Centar Davor Ostoja stigao je iz gradskog rivala Globetke dok je šuter Samir Juras došao iz Nedelišća. Stigla su i dva mlada i talentirana juniora. To je Petar Fuš iz Kotoribe koji je u prošloj sezoni igrao za Grafičar iz Ludbrega te Borna Valpatić, također iz Kotoribe, a prošle je sezone igrao za C-1 ligaša Dubravčan iz Donje Dubrave.

Pojačanje je stiglo i u stručni stožer gdje se treneru Stjepanu Novaku kao pomoćni trener pridružio Mario Novak - Medo, igračka legenda kluba. Momčad Međimurja još uvijek nije počela trenirati u dvorani nego su se odrađivale kondicijske pripreme na stazi kod Gimnazije i Ekonomske škole, a u dvoranu ulaze od ovog tjedna gdje će brusiti formu do početka A - 2 lige sjever koje počinje sredinom listopada.

Prije toga odigrat će se još i kup regije sjever, a protivnik još uvijek nije poznat.