Košarka 21.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

KK Međimurje predstavilo pojačanja i planove za novu sezonu

Na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak 17. rujna, iz KK “Međimurje“ Čakovec upoznali su nas s planovima za novu sezonu, a bila su predstavljena i nova pojačanja u seniorskom i omladinskom pogonu. 

 

U klub su se vratila braća Novak, Mario i Matija koji su se nakon nekoliko sezona izbivanja vratili u matični klub, vratio se mladi i talentirani centar Aleksandar Kapelari iz Križevaca, a iz susjednog  Varaždina došao je i šuter Alen Stanić. Pojačanja u omladinskom pogonu, a ujedno i igrači zaštićenog godišta za A-2 ligu sjever su Mislav Kranjčec koji je došao iz gradskog rivala Čakovca te Domagoj Kuzmić iz Donje Dubrave. 

Nazočnima se prvo obratila predsjednica kluba, Sandra Žbulj koja je pozdravila sve prisutne, upoznala ih s planovima kluba u idućoj sezoni i predstavila pojačanja.- Istaknula bih da klub ulaže stalni napor da se kroz košarkaški sport djeluje na odgoj mladih da kvalitetno upotpune svoje slobodno vrijeme, a ne da posežu za porocima koji sve više vladaju među mladima. Osvrnula bi se na predstojeću sezonu koja nam dolazi i u kojoj nam predstoji još veća borba za bolje rezultate. I dalje nam je plan raditi na širenju košarkaškog sporta među najmlađima stoga ćemo ove sezone raditi pojačano i na tom aspektu. 

Kronični nedostatak dvoranskog prostora za treninge i probleme s kojima se stalno susrećemo, nadamo se da ćemo ove sezone uspjeti barem djelomično riješiti. Nadamo se također da ćemo uz dobru igru i rezultate ove sezone privući još više navijača i publike na naše košarkaške utakmice. Što se noviteta tiče, zadovoljstvo mi je predstaviti i pozdraviti pojačanja u seniorskoj ekipi, to su braća Novak, Mario i Matija koji su ovdje prisutni, Aleksandar Kapelari i Alen Stanić. Posebno bih pozdravila dolazak dva mlada igrača zaštićenog godišta, a to su Mislav Kranjčec i Domagoj Kuzmić. Najavila bih također dolazak nekoliko igrača u mlađe kategorije. 

 

Nakon predsjednice kluba, na red je došao trener seniorske momčadi Stjepan Novak. Osvrnuo se na prošlu sezonu i upoznao nas s ciljevima za iduću sezonu. - Što se tiče prošle sezone, krenuo bih od najmlađih. Nažalost nismo bili u vrhu u najmlađim kategorijama. Osvajali smo druga, treća mjesta. Lošije nego prošlih sezona. Ove godine smo tu pojačani, Igor Čajić nam se tu vratio kao novi trener, da pojačamo taj rad jer prošle sezone sam većinom ja sam radio s djecom. Cilj ove godine nam je da se vratimo na staro, došli su neki mladi dečki tak da vjerujem da budemo ove i u narednim sezonama puno bolji što se tiče ovih mlađih kategorija. Što se tiče seniora, tu smo do zadnjeg kola bili u borbi za prvaka. Zadnjih pet kola su nam se neke stvari poklopile, odigrali smo ih maestralno protiv jačih i iskusnijih protivnika, dizali smo se, pogotovo u Vrbovcu, gdje smo tri i pola minuta do kraja gubili s 13 razlike, a na kraju pobijedili. Nažalost, zadnje kolo doma protiv Podravca gdje su svi mislili da smo mi u prednosti. Bili smo u prednosti što se domaćeg terena tiče, ali iskustvo i centimetri, prednost na centarskim pozicijama su bili na njihovoj strani. Do zadnje minute je bila borba, ali nažalost, nismo uspjeli. Za ovu sezonu su nam došli iskusni igrači. Trebat će nam dosta utakmica kao i prošle sezone da se uigramo. Nadam se da ćemo biti tu u samom vrhu maksimalno koliko se bude dalo. 

 

Kapetan Međimurja, Mario Novak-Marek pozdravio je nove igrače i najavio pohod na naslov prvaka. - Pozdravio bih nove igrače i ove koji su nam se vratili. Poželio bih svima nama uspješnu sezonu. Prošle godine smo izvukli maksimum, nažalost nismo osvojili prvenstvo, ali iskreno, ne vidim zašto ne bi ove godine uzeli to prvo mjesto za koje znam da je cilj svima nama. S druge strane, želim svima sezonu bez ozljeda i da sačuvamo atmosferu iz prošle sezone. 

 

Jedan od povratnika u klub je Igor Čajić, koji se vratio na trenersko mjesto u omladinskom pogonu što je veliki plus, a sigurno će podići kvalitetu rada s djecom. - Pozdravljam sve ovdje prisutne. Ja sam odlučio nakon dvije godine pauze od košarke, pod navodnicima pauze od košarke vratiti se u klub iako sam bio aktivan koliko je to bilo moguće zbog obiteljskih i poslovnih obveza. Nadam se da ćemo te klince koje imamo, znači 2002. godište i mlađe, ja ću reći, zaraziti košarkom. Tako da je prvenstveno cilj, osim ovog obrazovno-odgojnog cilja i psihofizičkog razvoja, kroz igru te dečke zaraziti košarkom da ostanu i poslije tog pretkadetskog, kadetskog i juniorskog staža i da što više njih ostane u seniorskoj košarci. Kako vrijeme ide, kao što vidite, seniorskih igrača je sve manje. Naš zadatak, barem trenera koji se bave radom s mlađim kategorijama bi prvenstveno trebao biti to. Znači uz razvoj igrača da ih naučimo toj košarci i usaditi u njih taj košarkaški virus koji je ovdje u svima nama na neki način. Probat ćemo ove sezone pojačati rad s mlađim kategorijama i mislim da će vrijeme u razmaku dvije do tri godine pokazati rezultate. To je neki moj plan, a trebao bi biti i plan kluba u ovom razdoblju od tri godine kada bi mogli reći da smo na pravom putu da ostvarimo taj cilj. 

 

Prvi se od igračkih pojačanja nazočnima obratio Mario Novak-Medo, istinska legenda kluba koji će biti pravo pojačanje pod košem, kao i njegov brat Matija, a to je ono što je Međimurju najviše falilo proteklih sezona. - Drago mi je jer sam se vratio u svoj matični klub. Cilj je napraviti čim bolji rezultat, a da li će to biti bolji rezultat nego prošle godine, otom potom. Sezona je duga i nadam se da će uz mog brata i mene stasati i napredovati svi ostali dečki kroz treninge i igru. 

Matija Novak-Medo, mlađi brat na red je došao sljedeći. - Lijepo se nakon dugo vremena izbivanja iz matičnog kluba vratiti u Međimurje gdje sam započeo svoju košarkašku karijeru. Sa suigračima s kojima se znam od malih nogu nadam se i završiti karijeru u ovom klubu sa što boljim rezultatima. Nadam se osvajanju A-2 lige ove sezone i pomoći treneru Stjepanu Novaku i suigračima da napredujemo i unaprijedimo svoju igru za neke nove generacije u sljedećim godinama.

 

Za kraj su se svima obratili najmlađi, Domagoj Kuzmić i Mislav Kranjčec, a oba su istaknula da im je cilj dobar rezultat u kadetima, juniorima i naravno seniorima, kao i njihov osobni napredak u igri.

 

Dodajmo kako iz kluba pozivaju dječake koji se žele baviti košarkom, da dođu u dvoranu I. O.Š. ponedjeljkom i petkom od 18 do 19 sati.

 

Izvor: 3152