Košarka 07.10.2016. 10:04. Zadnja izmjena: 07.10.2016. 10:11.

Superkup

KK Međimurje protiv KK-a Grafičar iz Ludbrega, trofej zasluženo u centar svijeta

Košarkaši Međimurja u subotu su igrali za trofej Superkupa protiv Grafičara iz Ludbrega. Gosti su bili uvjerljivi, a pehar je zasluženo otišao u centar svijeta.

Međimurje - Grafičar 58:78 (15:21, 16:13, 16:23, 11:21)

Međimurje: Ostoja 9, Novak Mar. 12, Kranjčec M. 3, Horvat, Valpatić 2, Juras, Drk 13, Kuzmić 2, Stanić, Vurušić, Kranjčec S. 9, Novak Mat. 8.

KK Međimurje je u susretu Superkupa protiv Grafičara igrao bez jednog od svojih najbitnijih igrača. Riječ je o Danijelu Krajačiću koji je ozlijedio koljeno, a ovog će se tjedna znati koliko će točno izbivati s košarkaških terena. Danijel je igrač s bogatim prvoligaškim iskustvom iza sebe, najbolji je obrambeni igrač Međimurja i jedan od najboljih strijelaca svoje momčadi, a treneru Stjepanu Novaku biti će ga gotovo nemoguće nadomjestiti.

Grafičar je nakon prvih deset minuta imao šest poena razlike, ali mnogo bolje, posebno obrambeno odigrali su košarkaši Međimurja u drugom periodu i zaostatak smanjili na minus tri.

Gosti iz Ludbrega u drugom poluvremenu puno bolji. Treći period dobivaju s sedam poena razlike za dvoznamenkastu prednost uoči posljednjih deset minuta. Međimurje je potpuno palo u zadnjoj četvrtini što Grafičar koristi i na kraju uvjerljivo slavi s okruglih 20 poena razlike. Najbolji u redovima Međimurja bili su Igor Drk s 13 i Mario Novak Marek s 12 poena. Kod gostiju među najboljima bio je Nedelišćanin Luka Prprović s 15 koševa.

Međimurju sada preostaje desetak dana do početka nove sezone u A - 2 ligi sjever. Prvenstvo starta 15. listopada, a protivnik Međimurja u prvom kolu bit će Bjelovar. Dodajmo za kraj kako je novi igrač u redovima Međimurja iskusni i prekaljeni Saša Horvat koji će biti zamjena za Krajačića dok se ne oporavi od ozljede koljena.