Košarka 28.11.2017. 08:58. Zadnja izmjena: 28.11.2017. 08:59.

2. LIGA-SJEVER (M)

Košarka, 2. liga: Nezaustavljivi Stjepan Kranjčec

IVANČICA - MEĐIMURJE 70:83

(8:25, 19:16, 24:17, 19:25)

Međimurje: Pustić 6, Gašparić 6, Kranjčec M. 4, Horvat 2, Vojković 1, Drk 17, Kuzmić 2, Novak, Ostoja 14, Kranjčec S. 31

Međimurje je na neugodnom gostovanju u Ivancu odlično ušlo u utakmicu i što se tiče obrane i što se tiče napada. Već je nakon prvih deset minuta bilo 17 razlike za naše košarkaše. Nastavili su dobro i u drugom periodu te u nekoliko navrata odlaze i do 20 koševa viška. Dobru obranu nisu uspjeli pretvoriti u osjetniju razliku jer su ušli u nekoliko grešaka za redom što domaćini koriste i smanjuju zaostatak na minus 14. Međimurju je treća četvrtina nakon odmora obično slabija, a tako je bilo i u Ivancu.

Igrači Ivančice bili su precizni i u tom periodu postižu 5 trica te su razliku s poluvremena prepolovili na samo -7 uoči odlučujuće četvrtine. Ivančica je poznata po tome da se nikada ne predaje, a u posljednjoj su dionici u nekoliko navrata bili na minus 5, ali bliže nisu uspjeli jer su košarkaši Međimurja odigrali puno koncentriranije u obrani i na kraju slavili s 13 poena viška za šestu pobjedu. Odličan je bio Stjepan Kranjčec koji je domaći koš zatrpao s 31 poenom. Utakmicu s Ivančicom prokomentirao je trener Mario Novak-Medo koji je ujedno najavio i idućeg protivnika:

- Svojim igračima čestitam na pobjedi i zalaganju, odlično su odradili obrambene zadatke, a posljedica toga je bio i dobar napad. Čestitam ekipi Ivančice na prikazanoj igri, pogotovo u drugom poluvremenu kada su pokazali svoju borbenost i da ne odustaju bez obzira na zaostatak. Slijedi nam pauza idući vikend, a 9. prosinca kod kuće dočekujemo ekipu KK Labrada te se nadamo da ćemo prvi dio prvenstva zaključiti pobjedom pred domaćom publikom.

Ostali rezultati 6. kola: Radnik - Podravac II 77:57, Labrada - Virovitica 74:68, Bjelovar - Koprivnica.

Parovi 7. kola (9. prosinca): Međimurje - Labrada, Koprivnica - Ivančica, Podravac II - Bjelovar, Virovitica - Radnik.