Košarka 16.11.2018. 09:03. Zadnja izmjena: 16.11.2018. 09:08.

3. liga sjever

Košarka: Donji Kraljevec "razbio" Rudar

Nakon što su u prvom kolu slavili na teškom gostovanju u Lepoglavi i to bez nekoliko bitnih igrača, Dubravčan je u drugom kolu na domaćem terenu u kompletnom sastavu neugodno iznenadio svoje navijače upisavši poraz od Petrijanca. Niti 34 poena raspoloženog Darka Varge nisu bila dovoljna, problem je bio što ostatak ekipe nije odigrao na razini.

Rudar je u Donji Kraljevec doputovao bez tri igrača, a najviše se osjetio izostanak najboljeg strijelca lige iz prošle sezone Alena Varge. Domaćini su to znali iskoristiti, pomogao im je Rudar koji je odigrao jednu vrlo lošu utakmicu, bez koncentracije i dovoljno čvrstine. Četiri dvoznamenkasta igrača imali su domaćini, a predvodio ih je David Ivanović s 20 koševa, dok je Rudar imao samo jednog raspoloženog u Marku Bediju koji je zabio 24 poena.

Čakovec Globetka bila je uvjerljiva protiv Vinice. Očekivano uvjerljiva pobjeda osigurana je već u prvoj četvrtini nakon koje su branitelji naslova imali 17 poena prednosti. Razliku su povećavali do konačnih plus 48. Posebno raspoložen kod Globetke bio je Aleksandar Golubić s 34 poena, a zabio je nevjerojatnih 10 trica što je, ako se ne varamo rekord lige.

Rezultati 2. kola: Dubravčan – Petrijanec 73:81, Donji Kraljevec – Rudar 80:58, Čakovec Globetka – Vinica 99:51, Lepoglava – Sjever American Dollar 53:58

Poredak: Donji Kraljevec i Globetka 4, Petrijanec, Dubravčan, American Dollar, Lepoglava i Rudar 3, Vinica 2

Parovi 3. kola (17. studenog): Sjever American Dollar - Dubravčan, Vinica - Lepoglava, Rudar - Čakovec Globetka, Petrijanec - Donji Kraljevec.