Košarka 06.02.2020. 08:03.

Druga liga sjever

Košarka: Ludi preokret Međimurja u Vrbovcu

Košarkaši Međimurja su u 13. kolu Druge muške lige sjever opasno “živjeli“ na teškom gostovanju u Vrbovcu. Petar Zrinski je na tri minute do kraja vodio s 10 poena razlike, a naši su košarkaši odigrali odlično u posljednjih 180 sekundi utakmice za vrlo važnu pobjedu na kraju.

PETAR ZRINSKI-MEĐIMURJE 73:76 (16:24, 20:12, 15:17, 22:23)

  • MEĐIMURJE: Novak M. 9, Pongrac T. Drk I. 6, Golik I. 7, Ostoja D. 11, Kranjčec S. 12, Horvat S. 6, Rusak L. Kljajić V. Krajačić D. (cap) 25, Kranjčec M.

Početak utakmice u Vrbovcu nije dao naslutiti da će Međimurje do pobjede protiv Petra Zrinskog doći velikim preokretom u posljednje tri minute utakmice. Odlična igra u prvoj dionici donijela im je osam poena prednosti. Spomenimo kako je Međimurje u jednom dijelu prvog poluvremena vodilo s 11 poena prednosti, ali domaćini su proigrali u drugoj četvrtini te stižu prednost Međimurja pa se na odmor odlazi s poravnatih 36:36.

Nakon teške borbe u trećem periodu u koji bolje ulaze domaćini i dolaze do pet poena prednosti, Međimurje preokreće i bježi na sedam koševa viška, ali Petar Zrinski opet se vraća i uoči odlučujućih deset minuta smanjuje na svega minus dva. Domaći sastav puno bolje kreće u posljednju dionicu, zabijaju nekoliko šuteva s istekom napada i na tri minute do kraja imaju deset poena prednosti. Činilo se kako će Međimurje doživjeti drugi poraz, ali uspijevaju pronaći snage u posljednjih 180 sekundi za veliki preokret. Igrači trenera Marija Novaka pokazali su karakter, osmjehnula im se i sreća, a kapetan Danijel Krajačić odigrao je kapetanski, preuzeo odgovornost i s sedam poena u nizu donosi vodstvo Međimurju 74:73. Posljednji napad za pobjedu Petra Zrinskog su obranili, a domaćini rade brzi faul i na liniju slobodnih bacanja šalju prekaljenog Sašu Horvata koji pogađa oba i potvrđuje vrlo bitnu pobjedu Međimurja koje vodi veliku bitku protiv Grafičara i Podravca za naslov prvaka.

Krajačić je predvodio Međimurje s 25 poena, a Stjepan Kranjčec se zaustavio na 12 poena. Međimurje u idućem kolu dočekuje opasnu Koprivnicu dok se u velikom derbiju sastaju Grafičar i Podravac.

Ostali rezultati 13. kola: Virka-Ivančica 71:79, Koprivnica-Grafičar 56:78, Labrada-Bjelovar igra se kasnije, Radnik-Podravac igra se kasnije, Vindija slobodna.

Parovi 14. kola: Ivančica-Labrada, Bjelovar-Petar Zrinski, Međimurje-Koprivnica, Grafičar-Podravac, Radnik-Vindija, Virka slobodna.