Košarka 17.10.2020. 09:05. Zadnja izmjena: 17.10.2020. 09:05.

Kup

Košarka: Međimurju novi trofej u kupu regije sjever

Nakon velike pobjede u polufinalu kupa “Krešimir Ćosić“ za regiju sjever kod favoriziranog Grafičara u Ludbregu, samo nekoliko dana kasnije, košarkaši Međimurja morali su odigrati i finale.

Protivnik je bio stari znanac, veliki rival, Podravac. Utakmica se igrala u Virju, a kao i u Ludbregu i ovdje su domaćini bili favoriti. Međimurje je i ovu utakmicu odigralo s takozvanom “small ball“ postavom (niska petorka, bez igrača na centarskoj poziciji). Opet odlično šuterski raspoloženi, s pogođenih 13 trica, košarkaši Međimurja su u dramatičnoj završnici osvojili kup regije sjever i plasirali se u glavni ždrijeb Kupa Krešimir Ćosić.

  • Podravac – Međimurje 100: 103 (22:30, 26:27, 28:16, 24:30)

Međimurje: Gašparić D. 15, Čajić I. Rusak L. Mičunović D. Kuzmić D. 8, Herman M. Drk I. 8, Golik I. 10, Kranjčec M. 11, Bartolić L. Kranjčec S. 20, Šenvald T. Krajačić D. (cap) 31.

Početak utakmice pripao je Podravcu koji je poveo s 7:2. Brzo nakon tog vodstva domaćina, kreću i naši košarkaši koji preuzimaju inicijativu i do kraja četvrtine odlaze na osam poena prednosti. Domaći su košarkaši stigli prednost Međimurja sredinom druge četvrtine, ali drugi dio perioda pripada našim košarkašima koji na odmor odlaze s devet poena prednosti.

Najlošiji period igre kod Međimurja bila je treća dionica, domaćini puno agresivniji, a u napadu se razigrao Stefan Zadravec. Podravac je tako do kraja trećeg perioda poništio prednost Međimurja i u posljednju dionicu ušao s tri poena prednosti.

Odlučujuća četvrtina bila je vrlo neizvjesna. Momčadi su se mijenjale u vodstvu, ali u završnici utakmice smireniji, a samim time u precizniji bili su košarkaši Međimurja. Pogađali su bitna slobodna bacanja, odigrali čvrstu obranu i zasluženo dobili utakmicu.

Prvo ime susreta opet je bio kapetan, Danijel Krajačić, koji je najavio da mu je ovo posljednja sezona koju će odigrati aktivno. Očito je da svaku utakmicu igra kao da mu je zadnja, igra i uživa. Ubacio je 31 poen uz četiri pogođene trice. Veliku pomoć imao je od Stjepana Kranjčeca koji je zabio 20, te Daria Gašparića koji je ubacio 15. Dvocireni su bili i Mislav Kranjčec te Ivan Golik s 11 odnosno 10 poena.


Međimurje je u subotu 10. listopada moralo krenuti i u novu sezonu Druge lige košarkaša sjever. Trebali su biti domaćini Ekipi Vedi iz Bjelovara, ali utakmica je otkazana zbog epidemioloških mjera i preporuka.