Košarka 31.12.2016. 08:30. Zadnja izmjena: 31.12.2016. 08:38.

Mladi talent

Košarkaš Matija Vojković pozvan u reprezentaciju Hrvatske U-18

Međimurje je dobilo još jednog mladog košarkaškog reprezentativca. Nakon Patrika Jambrovića koji je ove godine igrao za Hrvatsku U-20 reprezentaciju na prvenstvu Europe divizije B u Grčkoj, pod kraj godine poziv je stigao i Matiji Vojkoviću.

Sedamnaestogodišnji Vojković je dobio poziv za reprezentaciju Hrvatske U-18 koja je imala okupljanje u LifeClass Termama Sveti Martin od 27. do 30. prosinca. Nažalost, Matija nije mogao prisustvovati na treninzima jer ga je na dan okupljanja temperatura od 39 stupnjeva prikovala za krevet, ali nije bio jedini jer od 24 pozvana igrača, pozivu se odazvalo samo 13 košarkaša.

Vojković je prve košarkaške korake napravio u KK Međimurje, uslijedio je odlazak u KK Čakovec. Prošle je sezone paralelno igrao za Čakovec (juniorsku ligu) dok je za Rudar iz Murskog Središća igrao seniorsku C-1 ligu. Ove sezone odlučio se na odlazak u Vindiju iz Varaždina za koju igra vrlo uspješno u juniorima i seniorima koji se natječu u C-1 ligi sjever. Sigurni smo da će ovaj poziv u Hrvatsku reprezentaciju biti dodatni motiv za ovog mladog i talentiranog košarkaša da radi još više i napornije kako bi postao još bolji i kvalitetniji igrač.

Dodajmo kako Matija pohađa Graditeljsku, prirodoslovnu i rudarsku školu u Varaždinu te je odličan učenik, a to je važno napomenuti jer poziv u reprezentaciju se ne dobiva ako imaš loše ocjene. Iako u ovoj reprezentativnoj akciji nije mogao sudjelovati zbog bolesti, izbornik Marijan Mance i Hrvatski košarkaški savez sigurno će organizirati novo okupljanje pošto se čak 11 košarkaša nije moglo odazvati trening kampu.