Košarka 26.04.2016. 12:13. Zadnja izmjena: 26.04.2016. 12:26.

C-1 liga sjever

Košarkaši Čakovec Globetke po peti puta uzastopno postali prvaci

Košarkaši Čakovec Globetke po peti puta uzastopno postali su prvaci C-1 lige sjever. Oni su slavili i u uzvratnom finalnom susretu na gostovanju kod Nedelišća s 81:80 i potpuno zasluženo uzeli još jednu “kantu“.

Nedelišće-Čakovec Globetka 80:81 (17:22, 18:21, 20:19, 25:19)

Nedelišće: Novak 10, Pintarić, Lesar 18, Ganzer 5, Marciuš, Šegović 5, Prprović, Sudec, Horvat 23, Juras 19.

Čakovec Globetka: Podvezanec 23, Ostoja 9, Levačić 12, A. Golubić 14, Vugrinec 11, Zaspan 5, Franjić, Vurušić 4, Terek 3, N. Golubić, Radek, Capek.

Za početak spomenimo kako je Nedelišće u uzvratnom susretu finala igralo vrlo oslabljeno jer su zbog ozljeda izostala dva najbolja igrača, Vedran Biševac i Ivan Bušković. Veliki hendikep jer su ispod koša ostali bez dva stožerna igrača, a upravo je tu Čakovec Globetka najbolja. Izgledalo je kako će zbog njihovog izostanka gosti iz Čakovca doći do lagane pobjede, ali nije bilo tako. Domaći su košarkaši očito bili posebno motivirani i nisu se predavali, posebno tri najstarija od kojih su Saša Horvat i Samir Juras već debelo zakoračali u četvrto desetljeće života, a Darko Lesar je blizu 40.

Čakovec Globetka je do poluvremena ostvarila zalihu od osam poena razlike, ali to nije obeshrabrilo košarkaše Nedelišća da u nastavku zaigraju još odlučnije. Uspjeli su dobiti treći period s poenom razlike pa se u odlučujući period ušlo s sedam koševa viška za goste.

U posljednjoj četvrtini potpuno su se približili, ali više sreće i prisebnosti imali su košarkaši Globetke koji su na kraju uspjeli pobijediti s poenom razlike za 2:0 u finalu i peti uzastopni naslov prvaka što će svakako biti upisano u povijest Međimurske košarke. Domaćine su predvodili Horvat s 23 poena, Juras s 19, a jedan manje zabio je Lesar. Danijel Podvezanec predvodio je prvake s 23 poena, Aleksandar Golubić susret je završio s 14 koševa, a Neven Levačić s 12. Čakovec Globetka pod vodstvom trenera Davorina Škode naslov prvaka osvojila je potpuno zasluženo uz samo jedan jedini poraz tokom sezone i to upravo od Nedelišća u regularnom dijelu natjecanja.