Košarka 08.02.2017. 08:19. Zadnja izmjena: 08.02.2017. 08:20.

"Mali" veliki klub

Košarkaši Donjeg Kraljevca prvaci kadetske lige

Još jedna lijepa priča dolazi nam iz Donjeg Kraljevca, “malog“ velikog kluba! Njihovi kadeti su postali prvaci kadetske lige u kojoj sudjeluju klubovi iz međimurske i varaždinske županije. Još jedan dokaz kako se u klubu radi odlično sa mlađim kategorijama. Kroz sezonu, kadeti Donjeg Kraljevca ostvarili su osam pobjeda i jedan poraz u Ludbregu kojeg su nadoknadili kod kuće pobjedom s više koševa razlike nego se izgubilo u centru svijeta kod Grafičara.

Ovim rezultatom košarkaši iz Donjeg Kraljevca plasirali su se na regionalno natjecanje gdje će snage odmjeriti sa dvjema najboljim ekipama iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Po trenutnom stanju na tablici to su kadetske momčadi Koprivnice i Bjelovara. Ovaj rezultat je nakon prošlogodišnjeg plasmana školske košarkaške ekipe na državno natjecanje i zauzimanja hvalevrijednog 5. mjesta u državi, ali i mnogih drugih rezultata postignutih tijekom godina, još jedan dokaz kako se u Donjem Kraljevcu ozbiljno radi na održavanju kvalitete košarke u našoj županiji.

Ovaj uspjeh na čelu sa trenerom Mihelom Ružićem ostvarila je sljedeća ekipa: Lovro Horvat, Dino Vlah, Ivan Mikec, Lovro Moharić, David Lepen, Nikola Ivanović, Hugo Jurčec i Lovro Vlah.