Košarka 27.02.2017. 08:04. Zadnja izmjena: 27.02.2017. 08:06.

A-2 Sjever

Košarkaši Međimurja poraženi kod vodećeg Podravca

Košarkaši Međimurja doživjeli su poraz kod vodećeg Podravca u susretu odluke. Oni su u Virju tražili pobjedu koja bi im donijela prvo ili drugo mjesto. Ukoliko bi uspjeli u tome, plasirali bi se u kvalifikacije za A-1 ligu iduće sezone, ali i u jedinstvenu drugu ligu koja će se od sljedeće sezone zvati Prva liga dok će elitni razred Hrvatske košarke imati naziv Premier liga. Kako sada stvari stoje, Međimurje će iduće sezone igrati treću ligu.

Podravac-Međimurje 81:66 (19:14, 23:19, 19:18, 20:15)

Međimurje: Ostoja D. 12, Novak Mar. 21, Kranjčec M. Horvat S. 2, Maronić A.I. Juras S. Drk I. 5, Kuzmić D. Biševac V. 13, Kranjčec S. 5, Novak Mat. 8. Trener: Stjepan Novak

Subota navečer nije bila sretna za košarkaše Međimurja. Podravac je bio zasluženo bolji u susretu koji je odlučivao o prva dva mjesta na ljestvici. Domaćini su na krilima nezaustavljivog Stefana Zadravca koji je bio prvo ime susreta s 31 poenom, dobili sve četvrtine i na kraju uvjerljivo slavili s 15 koševa razlike.

Podravac je nakon prvih deset minuta imao pet poena razlike, a do poluvremena je to poraslo na devet koševa viška. Nada je ipak tinjala jer je u nekoliko navrata ove sezone Međimurje baš u drugom poluvremenu odigralo najbolje i lomilo protivnike. Treća četvrtina bila je i najbolja od Međimurja u ovom susretu, ali to je bilo dovoljno za samo minus jedan u tom dijelu i ukupnih minus deset uoči posljednjeg perioda.

Domaćini nisu popustili niti u zadnjem periodu, dobili ga s 20:15 za konačnih 81:66. Igrači Međimurja mogli su samo stisnuti ruku protivniku i čestitati im prvo mjesto i naslov prvaka. Podravac je s trona skinuo upravo Međimurje koje je prošle sezone osvojilo prvenstvo.

Mario Novak-Marek bio je najbolji u redovima Međimurja s 21 poenom dok je 13 dodao Vedran Biševac. Do kraja prvenstva ostalo je još posljednje 18. kolo u kojem Međimurje dočekuje Mladost iz Đurđevca. Momčad koja ih je u prvom dijelu sezone iznenadila i pobijedila na svom terenu u Đurđevcu, a upravo taj poraz biti će koban za Međimurje na kraju sezone. Međimurje još ima teoretsku šansu za drugo mjesto, ali uz njhovu pobjedu protiv Mladosti trebaju i poraz Grafičara kod Ivančice u posljednjem kolu, a to je gotovo nemoguće.

Ostali rezultati 17. kola: Grafičar-Radnik 90:61, Mladost-Koprivnica 92:53, Ivanić-Ivančica i Bjelovar-Petar Zrinski igraju kasnije.

Parovi 18. kola (subota 04. ožujka): Radnik-Podravac, Međimurje-Mladost, Koprivnica-Bjelovar, Petar Zrinski-Ivanić, Ivančica-Grafičar.