Košarka 08.03.2017. 20:00.

A-2 Sjever

Košarkašima Međimurja na kraju nesretno treće mjesto

Košarkaši Međimurja odigrali su posljednje 18. kolo A-2 lige sjever u kojem su bili uvjerljivi protiv Mladosti iz Đurđevca, momčadi koja ih je na kraju i koštala druge pozicije koja bi ih odvela u kvalifikacije za A-1 ligu, ali i jedinstvenu drugu ligu koja će se igrati od iduće sezone. Na kraju je osvojeno treće mjesto, a treba spomenuti kako je Međimurje cijelu sezonu igralo bez ponajboljeg igrača Danijela Krajačića koji je teško ozljedio koljeno na završnom Masters turniru u uličnoj košarci u Zadru. U kojem će smjeru ići klub u idućoj sezoni još nije poznato, trebamo pričekati kraj ljeta kada će puno toga biti jasnije.

Međimurje-Mladost 104:81 (20:25, 33:16, 22:24, 29:16)

Međimurje: Ostoja D. 12, Novak Mar.25, Kranjčec M. 13, Horvat S. 2, Maronić A. I. Juras S. Drk I. 12, Kuzmić D. 3, Biševac V. 15, Valpatić B. Kranjčec S. 10, Novak Matija 12. Trener: Stjepan Novak.

Međimurje je protiv Mladosti ostvarilo uvjerljivu pobjedu iako su se prve tri četvrtine dosta mučili sa njima. Opasna šuterska ekipa koja je dobila Međimurje u prvom dijelu sezone i baš je taj poraz koji je bio kiks presudio Međimurju na kraju sezone u lovu na prva dva mjesta.

Susret se igrao u novoj dvorani Osnovne škole u Ivanovcu gdje su gosti bolje krenuli i dobili prvi period s pet poena razlike. Međimurje je preokrenulo u drugoj četvrtini koju su dobili s uvjerljivih 17 poena razlike za plus 12 na poluvremenu. Mladost se nije predavala te je na kraju uspjela dobiti treći period i smanjiti prednost na minus deset uoči posljednjih deset minuta. Dalje ipak nisu mogli jer je Međimurje posljednji period odigralo na razini drugog, dobilo ga s 13 poena razlike za ukupnih plus 23 i četrnaestu pobjedu iz 18. kola.

Najbolji u posljednjem ovosezonskom susretu bili su Mario Novak Marek s 25 poena i Vedran Biševac s 15.

Novi prvak je Podravac iz Virja, a drugo mjesto zauzeo je Grafičar iz Ludbrega koji u svojim redovima ima dva Međimurska košarkaša, a riječ je o Manuelu Novaku i Luki Prproviću. Ova dva sastava predstavljat će regiju sjever u kvalifikacijama za A-1 ligu te u jedinstvenoj drugoj ligi iduće sezone ako se koji od njih ne plasira u prvoligaško društvo.

Ostali rezultati 18. kola

  • Koprivnica-Bjelovar 66:110
  • Petar Zrinski-Ivanić 92:79
  • Ivančica-Grafičar 64:92
  • Radnik-Podravac 78:75