Košarka 10.05.2018. 13:40. Zadnja izmjena: 10.05.2018. 13:40.

HT Premijer liga

Košarkašima Patriku Jambroviću i Goranu Fodoru završila sezona

Međimurska košarka imala je dva igrača u najvišem rangu hrvatske košarke. Riječ je o Patriku Jambroviću koji je branio boje Zaboka s kojim je izborio doigravanje i Goranu Fodoru koji je igrao za Jazine Arbanasi iz Zadra.

Zabok je kao sedmoplasirana momčad regularnog dijela išao na drugoplasirani Zadar. Zadar je opravdao ulogu favorita i slavio u obje četvrtfinalne utakmice protiv Zaboka, a Patrik je u prvom susretu igranom u Zadru koju je Zabok izgubio s 98:76 ubacio 5 poena uz 2 skoka i dvije asistencije. Drugi susret Zabok je bio domaćin, a i tu je Zadar slavio s 87:69 te se plasirao u polufinale. Jambrović je u tom susretu bio još bolji, a upravo je on bio jedan od glavnih inicijatora serije u kojoj je Zabok s 16 poena minusa zaprijetio i došao na minus osam. Ubacio je 9 poena uz 5 skokova za kraj sezone.

Patrik je kroz sezonu igrao toplo-hladno, najviše zbog nekonstantne minutaže. Početak sezone bio je dobar, nakon toga je Zabok doveo dva igrača iz Cedevite na posudbu koja su morala igrati pa je tu više vremena provodio na klupi da bi, kako je sezona išla kraju dobivao sve veću minutažu koju je dobro koristio. Protiv najbolje hrvatske momčadi Cedevite bio je najbolji igrač Zaboka, ubacio je 14 poena, protiv Škrljeva 11, a isto 11 ubacio je Ciboni uz 4 skoka. Kroz sezonu je bio na prosjeku od 3.8 poena i 2 skoka.

Goran Fodor igrao je za zadarske Jazine Arbanasi. Njegova momčad nije bila tako uspješna nažalost. Oni su ispali iz lige, a on je bio na prosjecima od 8.5 poena, 2.5 skokova i 1.7 asistencija po utakmici. Najbolju utakmicu odigrao je protiv gradskog rivala i ponajbolje momčadi lige Zadra. Ubacio im je 22 poena uz 5 skokova. Zaboku je ubacio 16 uz po 5 skokova i asistencija, Zagrebu 15 poena i 3 skoka, a 14 uz 6 skokova ubacio je Splitu. Iako njegov klub nije uspio ostati u ligi, ponuda iz drugih klubova za ovog vrlo kvalitetnog šutera neće nedostajati.