Košarka 09.06.2017. 23:01. Zadnja izmjena: 09.06.2017. 23:02.

Međunarodni turnir

Košarkašima Rudara “Rudar kup 2017“

Košarkaši Rudara iz Murskog Središća, točnije veterani i igrači koji više ne igraju aktivno u subotu, 3. lipnja bili domaćini tradicionalnog međunarodnog turnira koji već godinama organiziraju u suradnji sa Lendavom , Zalaegerszegom i Hochneukirchenom.

Ovog puta je izostala austrijska momčad Hochneukirchen pa su na turniru uz Rudar sudjelovali Niederwald iz Zalaegerszega i Lindau iz Lendave. Pošto su nastupile samo tri momčadi, sustav je bio takav da je svaka momčad odigrala sa svakom jednu utakmicu. Rudar je na ovom turniru bio lišen pomoći najboljeg strijelca Stanka Tuksara pa je bio izazov više za ostale igrače da vide kako će odigrati bez njega.

Prvi susret odigrali su Rudar i Lindau. Gosti iz Lendave bili su nevjerojatno precizni u šutu za tri poena, pogodili su čak 13 trica na susretu. Već u prvom poluvremenu Lindau je pobjegao na 10 poena razlike, ali košarkaši Rudara do poluvremena smanjuju na samo minus jedan, točnije 25:24. Drugo poluvrijeme ista priča, trice su sjevale i Lendava je pobjegla na 12 poena razlike na desetak minuta do kraja. Rudar tada igra puno agresivniju obranu, a tricama Srneca, Cilara i predsjednika kluba Božića koji je bio svojevrsno iznenađenje za Lendavu, vratili se u egal, a tu se igra Lendave raspala. Rudar je na kraju došao do uvjerljive pobjede od 63:54.

Rudar-Lindau 63:54 (24:25)

Rudar: Bogdan 2, Božić 6, Kraljić 8, Cilar 12, Srnec 17, Frančić 13, Rajf 3, Stubičar 2, Varšić.

Drugi susret odigrali su Lindau i Niederwald iz Zalaegerszega. Utakmica je cijelo vrijeme bila neizvjesna, a mađarski je sastav na 13 sekundi do kraja imao dva poena razlike. Posljednji napad imala je Lendava, a tricu za pobjedu u posljednjoj sekundi zabio je Tomas Hozjan. Rezultat je bio 46:45.

Posljednji susret odigrali su Rudar i Niederwald. Rudar je u oba poluvremena dolazio do dvocifrene prednosti, ali su se uporni mađari stalno vraćali na 4-5 poena minusa. Na kraju zaslužena pobjeda Rudara rezultatom 46:40 i osvojeno prvo mjesto. Lendava je bila druga, a Niederwald treći.

Rudar-Niederwald 46:40 (22:21)

Rudar: Bogdan 2, Božić 2, Kraljić 12, Cilar 6, Srnec 13, Frančić 11, Rajf, Stubičar, Varšić.

Druženje uz večeru i dodjelu pehara nastavljeno je u drvenoj kućici (učionici na otvorenom) pokraj dvorane, a idući je turnir na rasporedu u listopadu kada je domaćin Lendava.

Iz KK “Rudar“ se zahvaljuju sponzorima koji su pomogli u organizaciji turnira, a to su: Promming d.o.o. Mesnice Mihalić i trgovina Emporium. Vino za druženje tokom i nakon turnira donirali su Lidija i Đuro Varšić-Otto, a večeru, točnije grah za sve sudionike skuhali su Jasna i Josip Cilar-Cipi. Iz kluba zahvaljuju svima na donacijama i trudu!