Košarka 18.05.2016. 09:04. Zadnja izmjena: 18.05.2016. 09:10.

Mursko Središće

Košarkaški klub Rudar organizirao međunarodni turnir i Susret generacija

Košarkaši Rudara iz Murskog Središća bili su vrlo aktivni posljednja dva vikenda. Prvo su u subotu (7. svibnja) organizirali tradicionalni međunarodni turnir, a tjedan dana poslije također u subotu (14. svibnja) naširoko poznati Susret generacija.

Na međunarodnom turniru su uz Rudar igrale momčadi Lendave, Zalaegerszega i austrijskog Hochneukirchena. Upravo je Hochneukirchen bio protivnik Rudara u polufinalu. Utakmice na turniru nisu se igrale po standardnim pravilima od četiri puta po 10 minuta već su se igrala dva poluvremena od 15 minuta.

Gosti iz Austrije na početku su susreta mučili Rudar, pogodili su par trica i imali vodstvo do sredine prvog poluvremena. Do kaja prvog poluvremena Rudar je stigao i prestigao protivnike. Prvih 15 minuta završilo je vodstvom Rudara od 23:17. Drugo poluvrijeme Rudar je ubacio u brzinu više i ubrzo pobjegao na dvoznamenkastu prednost. Gosti su u jednom trenutku došli na minus sedam, ali ubrzo je Rudar otišao na dvocifrenu razliku koja je na kraju susreta iznosila 19 koševa razlike, točnije 56:37. Poene za Rudar u tom su susretu postigli: Varga 10, Kraljić 6, Tuksar 4, Cilar 8, Varšić 2, Dobranić 6, Tkalec 7, Fric 2, Srnec 14. Košarkaši Lendave u drugom su polufinalu slavili protiv Niederwalda iz Zalaegerszega s 58:47.

Dvoboj za treće mjesto između Zalaegerszega i Hochneukirchena dobili su Mađari s 36:20. Finale između Lendave i Rudara bilo je neizvjesno samo u prvoj polovici prvog poluvremena. Gosti su bili u blagoj prednosti, ali kako je prvo poluvrijeme odmicalo kraju košarkaši Rudara igrali su sve bolje. Brzo su prestigli goste iz Lendave, a prvo poluvrijeme završilo je atraktivno. Tricu s polovice igrališta pogodio je Stanko Tuksar za vodstvo Rudara 32:21. Drugo poluvrijeme nije bilo neizvjesnosti, Rudar je kontrolirao rezultat i na kraju uvjerljivo slavio s 67:47. Strijelci za Rudar u finalu: Varga 6, Kraljić 4, Tuksar 24, Cilar 8, Varšić, Dobranić, Tkalec 9, Fric 1, Srnec 15.

Susret generacija

Tradicionalni Susret generacija je druženje koje u KK Rudar organiziraju svake godine između svih generacija kluba, od najmlađih do veterana. Oni međusobno igraju i druže se te prisjećaju vremena kada su zajedno igrali. Prvo su na terenu bili početnici iz škole košarke koji su odigrali međusobni susret. Nakon njih su na teren izašli seniori Rudara i Lendave, a u jednom revijalnom susretu uvjerljivi su bili igrači Rudara.

Zadnju utakmicu dana odigrala je miješana veteranska ekipa Rudara protiv veterana Lendave, a i u tom su susretu slavili košarkaši Rudara. Točni rezultati nisu se bilježili jer je to bilo u drugom planu. Ove godine su ljudi u klubu postavili jedan maleni koš u dvorani na koji su mogli šutirati i oni najmlađi od tri godine starosti pa na dalje, a to je bio pun pogodak jer su Andro, Koko, Natko, Jakov, Frida, Franka, Sven i Edo uživali šutirajući na koš.

Druženje je nastavljeno u kafiću dvorane uz dobro vino, kobase, a na velikom platnu preko projektora su se vrtile stare slike i snimke utakmica iz prošlosti Rudara.