Košarka 30.09.2020. 09:38. Zadnja izmjena: 30.09.2020. 09:40.

Košarka

Kup Međimurja: Košarkašima Međimurja novi trofej u vitrinama

Natjecanje u košarkaškom kupu Međimurja ove sezone prijavilo je svega pet momčadi, ali nakon suspenzije prvaka Treće lige košarkaša sjever, Čakovec Globetke zbog dugovanja prema savezu ta je brojka spala na svega četiri kluba.

Košarkaši Međimurja u prvom su krugu bili slobodni dok je Dubravčan iz Donje Dubrave bio bolji od Mladosti iz Ivanovca te je tako izborio polufinale protiv Međimurja. Donji Kraljevec je tako bez borbe došao do finala kupa Međimurja što je, mora se spomenuti, vrlo vjerojatno nezabilježeno u svijetu sporta. Nisu tu krivi košarkaši iz Donjeg Kraljevca, nego Košarkaški savez međimurske županije koji je, nakon što je suspendirao Čakovec Globetku mogao poništiti prvotni ždrijeb i ponoviti ga pa bi se odigrale dvije polufinalne utakmice, a zatim i finale.

Košarkaši Dubravčana su pružali odličan otpor Međimurju u polufinalu iako su na tom susretu bili lišeni pomoći trenera Kristijana Krušelja te dva najiskusnija igrača Darka Varge i Renata Lukše. Međimurje je također bilo bez dva najiskusnija, Davora Ostoje i Saše Horvata.

Nakon prvog poluvremena, košarkaši Međimurja imali su vodstvo od svega tri poena prednosti. Dubravčan se držao negdje do sredine treće četvrtine i ozljede Patrika Blažeke, nakon čega su pali i Međimurje do kraja perioda bježi na 13 poena prednosti. Tu je priči bio kraj jer su u posljednjoj dionici iskusno zadržali stečenu prednost. Do pobjede i plasmana u finale Međimurje su predvodili Ivan Golik s 17 poena te Danijel Krajačić i Dario Gašparić s 11 poena. Kod Dubravčana najbolji bio Fran Raić s 19 poena.

FINALE:

  • DONJI KRALJEVEC-MEĐIMURJE 82:93 (21:35, 18:31, 18:17, 25:10)

Donji Kraljevec: Dopuđ, Lepen 6, Vlah, Krušelj 13, Sinković, Gašparić, Ivanović J. 7, Moharić 3, Ivanović D. 30, Balent, Ružić 23, Trupković, trener: Domagoj Štefan.

Međimurje: Šenvald, Gašparić 10, Čajić, Rusak 11, Kuzmić 6, Herman, Drk 6, Golik 18, Kranjčec M. 16, Bartolić, Kranjčec S. 6, Krajačić 20.

Obje momčadi u finale su odigrale nekompletne, a to je više naštetilo košarkašima Donjeg Kraljevca koji imaju kraći roster. Međimurje je odmah krenulo silovito pa su već nakon prve četvrtine došli do 14 poena prednosti. Do kraja prvog poluvremena razlika je narasla na ogromnih 27 poena prednosti i tu je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Košarkaši Donjeg Kraljevca kojima je ovaj susret bio prvi dodir košarkom u dvorani u novoj sezoni nisu se predavali i drugo su poluvrijeme na krilima Davida Ivanovića i Mihaela Ružića odigrali puno bolje. Uspjeli su dobiti treću i četvrtu četvrtinu, ali to je bilo dovoljno samo za ublažavanje poraza na podnošlivih minus 11 na kraju. Međimurje je u finalnom susretu predvodio Danijel Krajačić s 20 poena, Ivan Golik ubacio je 18, a Mislav Kranjčec 16. Kod Donjeg Kraljevca nezadrživ je bio Ivanović s 30 poena dok je Ružić ubacio 23.

Košarkaši Međimurja tako su podignuli novi trofej u ovom natjecanju te nastavljaju natjecanje u Kupu Krešimira Ćosića. Sve utakmice Kupa Međimurja igrale su se u dvorani Life Class terma Sveti Martin.