Košarka 05.10.2020. 09:39. Zadnja izmjena: 05.10.2020. 09:43.

Košarka

Kup regije sjever: Međimurje šokiralo Grafičar

Nakon što su osvojili Kup Međimurja što im je donijelo plasman u daljnji krug natjecanja, košarkaši Međimurja u polufinalu Kupa regije sjever morali su na teško gostovanje kod favoriziranog Grafičara iz Ludbrega. Iako su bili bez tri najiskusnija igrača iz prošle sezone, naši su košarkaši uspjeli doći do velike pobjede i plasmana u finale kupa regije sjever gdje ih čega drugi veliki rival, Podravac iz Virja. Upravo protiv ove dvije momčadi, košarkaši Međimurja voditi će veliku borbu za vrh Druge lige košarkaša sjever.

  • GRAFIČAR-MEĐIMURJE 88:96 (28:19, 22:33, 17:19, 21:25)

Međimurje: Šenvald T. Gašparić D. 9, Čajić I. Rusak L. 4, Mičunović D. Herman M. Drk I. 10, Golik I. 24, Kranjčec M. 6, Bartolić L. Kranjčec S. 17, Krajačić D. 26. Trener: Mario Novak

Košarkaši Međimurja startali su slabije u susret protiv Grafičara koji je na samom startu došao do visoke prednosti od 11:2. Međimurje se vraća, ali domaćini s tri vezane trice odlaze na 10 poena prednosti, a u jednom trenutku i do 12 poena viška. Nakon prvih 10 minuta imali su devet poena prednosti te su tako opravdali ulogu favorita na papiru.

Nije dugo trebalo da košarkaši Međimurja preuzmu inicijativu i potpuno se vrate u susret. Posebno ih je išao šut za tri poena, ubacili su čak 14 dalekometnih ubačaja, a prednjačio je Ivan Golik s pet ubačenih trica. Domaćih devet poena prednosti se istopilo, a Međimurje je nakon prvog poluvremena imalo vodstvo od dva poena prednosti.

Treća četvrtina bila je dosta nervozna s obje strane, a to se odrazilo i na postotak šuta. Momčadi su se izmjenjivale u minimalnom vodstvu, ali četvrtina na kraju ipak odlazi na stranu čakovečkih košarkaša te u posljednju dionicu ulaze s četiri poena prednosti, 67:71.

Nekoliko vezanih obrana i dobrih napada donijelo je Međimurju 13 poena prednosti sredinom posljednje dionice. Bude se tu i domaći košarkaši koji uspjevaju smanjiti prednost na šest koševa minusa. Nakon toga košarkaši Međimurja pogađaju tricu i unatoč velikim problemima s osobnim pogreškama vodećih igrača, mirno privode utakmicu kraju i potpuno zasluženo odnose pobjedu i plasman u finale.

Najbolji u redovima Međimurja bio je kapetan Danijel Krajačić s 26 poena, odmah do je bio gore spomenuti Golik s 24 poena dok je 17 ubacio Stjepan Kranjčec. Dvocifren je bio i Igor Drk s 10 poena. Spomenimo da za Grafičar igraju četiri međimurska košarkaša, odnosno tri pošto je jedan dalmatinac, ali i međimurski zet. Upravo je on bio prvo ime Grafičara, riječ je o Anti Božiću koji je ubacio 18 poena dok je Luka Prprović ubacio 14.