Košarka 26.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Međimurje Pobjednik KUP-a

Odigrano je finale KUP-a Međimurja “Krešimir Ćosić“ gdje su se pred ugodno popunjenim tribinama I. O.Š. u Čakovcu sastali gradski rivali Međimurje (A-2 sjever) i Međimurje Globetka (C-1 sjever).

 

Međimurje je uspješno obranilo naslov pobjednika KUP-a Međimurja te se plasiralo u sljedeću rundu, a tko će biti protivnik još nije poznato. Međimurje Globetka držala se 30 minuta protiv dobrog protivnika, ali je u posljednjih deset minuta ponestalo svježine što je puno mlađi sastav Međimurja znao iskoristiti.

 

Međimurje Globetka-Međimurje 73:95 (26:28, 18:25, 17:17, 12:25)

 

Međimurje Globetka: Marković 8, Vugrinec, Capek 8, Franjić 2, Škoda, Levačić 8, Ostoja 10, Golubić 8, Zaspan 15, Dolovski 2, Vurušić 11, Radek 1.

Međimurje: Gašparić 14, Kranjčec 5, Novak 24, Lepen 0, Đokić 0, Beriša 0, Varga 5, Drk 17, Dodlek 2, Blažinčić 2, Krajačić 21, Guld 5.

 

Bio je ovo dvoboj iskustva (Međimurje Globetka) i mladosti (Međimurje). Veliki hendikep za Međimurje Globetku bilo je neigranje dva ponajbolja igrača, Dejana Vugrinca i Saše Golubića zbog ozljeda, a prvu četvrtinu su strijelci oba sastava bili vrlo raspoloženi. Taj period igre pripao je Međimurju rezultatom 26:28.

 

Gosti u ovom susretu, Međimurje nastavilo je s dobrom igrom u napadu i tokom druge četvrtine dok su igrači Međimurje Globetke malo posustali pa se na poluvrijeme otišlo prednošću Međimurja od devet poena razlike, točnije 44:53.

 

Treća četvrtina završila je neodlučeno s 17:17, a Međimurje je u posljednju dionicu igre ušlo s istom razlikom koja je bila na poluvremenu. Ipak, posljednji period uvjerljivi su bili igrači Međimurja, u obrani su dopustili samo 12 postignutih koševa protivnicima, a zabili su 25 za uvjerljivu i očekivanu pobjedu od 73:95. Treba spomenuti odličan otpor Međimurje Globetke skoro 35 minuta susreta, ali na kraju im je ipak ponestalo “goriva“ i svježine za još veći otpor.

 

Najbolji strijelac finala bio je igrač Međimurja, Mario Novak-Marek koji je zabio 24 poena, a odmah do njega bio je Danijel Krajačić s 21 ubačajem. Kod Međimurje Globetke, Boris Zaspan ubacio je 15 koševa, a Vedran Vurušić 11.

 

Za kraj dodajmo kako će sljedeći protivnik Međimurja u polufinalu KUP-a regije sjever biti bivši prvoligaš Križevci s kojim je Međimurje igralo prošlog vikenda u drugom kolu A-2 lige sjever te je slavilo pobjedu 73:75 na gostovanju. Drugi par polufinala je Podravac-Grafičar. Još se ne znatočan termin ovog susreta, on treba biti odigran do 07. studenog.

 

Izjave sudionika finala

 

Trener Međimurja, Stjepan Novak:

Međimurje Globetka je ekipa koju treba respektirati jer se sastoji većinom od bivših igrača Međimurja koji su godinama nosili klub, bili glavne uzdanice kluba i međimurske košarke, prije svih Vugrinnec, Zaspan i Ostoja koji su igrali i prvu ligu. Za svoj gušt sada igraju rekreativno, malo ljudi se u tim godinama još bavi sportom, što je svakako za pohvalu. Znali smo da imaju prednost u visini kao i sve ekipe u A2 ligi sjever ispred nas, mi imamo problem visokog igrača, kojeg odlično rješavamo obranom svih igrača, te zagrađivanjem. U nekim utakmicama bi nam visina mogla biti problem.

U našoj ekipi je bilo dosta promjena naspram prošle sezone. Neki dečki otišli su na fakultet, jedina petica, Martinović radi kao KV vozač , te ne može trenirati, Patrik Jambrović je otišao u redove prvoligaša Kvarnera iz Rijeke gdje još dvije sezone može igrati kao zaštićeni igrač. Novi dečki koji su došli u klub jako dobro rade, ima ponekad dosta grešaka koje moramo ispravljati, ali atmosfera je jako dobra pa onda to ide. Neki igrači još moraju pohvatati kolektivnu igru i moj način rada, da ne budu za svaku grešku morali na klupu, onda je to to, ali da budu svjesni i isprave grešku koju su napravili.

Što se tiče prvenstva i Kup-a “Kresimir Ćosić“ idemo kolo po kolo, pa ćemo vidjeti. Cilj je uvijek isti, ići na pobjedu i odigrati maksimalno koncentrirano i borbeno pa ako je protivnik bolji, treba čestitati i poraditi tamo di su vidljive greške i nedostaci.

 

Trener Međimurje Globetke, Davorin Škoda:

 

Igrali smo bez Vugrinca i Saše Golubića i ovo je bio naš maksimum. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu 35 minuta, a fizička sprema i nedostatak dvojice iz startne petorke je ipak bio preveliki hendikep za nas. Mislim da je puna dvorana mogla uživati u dobroj košarci pa mi je zato žao što nismo neizvjesnost produžili do samog kraja. Korektno ponašanje svih sudionika, odlično suđenje, bučno navijanje i pljesak svakom dobrom potezu me čini sretnim i ponosnim što sam bio sudionik ovog finala.

 

Najbolji strijelac finala, Mario Novak:

 

Utakmica je počela nervozno kao i svi gradski derbiji, a mi smo ušli malo slabije u utakmicu. Bili smo sigurni da će sve sjesti na svoje mjesto i da ćemo pobijediti jer smo u treningu, kvalitetniji i imamo dužu klupu. Čestitam Globetki na dobrom otporu, ali trenutno smo ipak najjači klub u Međimurju.

 

Fotografija: Tea Franjić

Izvor: 3104