Košarka 03.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Međimurje posljednji polufinalist KUP-a

Košarkaši Donjeg Kraljevca i Međimurja odigrali su posljednji susret četvrtfinala KUP-a Međimurja “Krešimir Ćosić“. Donji Kraljevec bio je domaćin u Donjoj Dubravi jer se u dvoranu u Donjem Kraljevcu ne može  pošto se vrši popravak parketa.

 

Donji Kraljevec-Međimurje 86:103 (22:21, 20:31, 26:31, 18:20)

Donji Kraljevec: Ivanović D. 26, Pustić 22, Ružić 13, Ivanović J. 8, Švenda T. 5, Pongrac 4, Glavina 4, Belovari 4, Šupljika, Sinković.

Međimurje: Krajačić 31, Novak 28, Drk 19, Kranjčec 12, Varga 6, Lepen 4, Blažinčić 2, Gašparić 1, Beriša, Đokić, Dodlek, Guld. 

 

Donji Kraljevec koji je prošle sezone završio na predposljednjem mjestu C-1 lige pružao je odličan otpor favoritima iz Čakovca, drugoligašu Međimurju.

 

Puno promjena vidjeli smo u oba sastava. Donji Kraljevec pod vodstvom novog trenera, prof. Brune Kovačića te pojačan za Lina Pustića igra puno bolje nego je to bio slučaj u prošloj sezoni. To se vidjelo u pripremnom susretu koji su igrali u Lendavi gdje su nakon dva produžetka dobili domaći KK Lindau, a sada su pružili i jako dobar otpor protiv Međimurja. Treba spomenuti da su igrali bez Danijela Švende, Štefana, Mesarića i Balenta što je svakako hendikep za njih jer su imali smanjenu rotaciju.

 

Međimurje je također doživjelo puno promjena u novoj sezoni. Stigla su četiri nova igrača (Stjepan Kranjčec, Igor Drk, Alen Varga i Saša Dodlek) te će im trebati nešto vremena da se novi igrači uigraju i upoznaju sa sustavom trenera Stjepana Novaka. Ostali su bez Patrika Jambrovića koji je bio jedan od najboljih strijelaca momčadi, on je kao što je poznato potpisao ugovor sa Riječkim prvoligašem, Kvarnerom 2010. Veliki hendikep za Momčad Međimurja mogla bi biti pozicija centra gdje nemaju niti jednog igrača što bi mogao biti veliki hendikep u A-2 ligi sjever. Prema riječima trenera Novaka, radi se na dovođenju jednog visokog igrača.

 

Što se susreta tiče, Donji Kraljevec uspio je dobiti prvu četvrtinu, ali već u drugoj na krilima izuzetno raspoloženih Danijela Krajačića i Maria Novaka koji su ukupno zabili 59 poena, Međimurje radi preokret i do poluvremena odlaze na deset poena razlike. 

 

Igrači Donjeg Kraljevca i u drugom su poluvremenu pružali dobar otpor drugoligašu. Međimurje je drugih 20 minuta dobilo s sedam koševa razlike za konačnih plus 17 i plasman u polufinale gdje ih čeka gradski rival, Čakovec.

Izvor: 3101