Košarka 03.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Međimurje u finalu KUP-a regije sjever

Košarkaši Međimurja nakon osvojenog KUP-a Međimurja i dalje nižu uspjehe u ovom natjecanju. Protivnik u polufinalu KUP-a regije sjever bili su KK “Križevci“ momčad koja je morala igrati prvu ligu ove sezone, ali su samo par dana prije početka prvenstva odustali zbog financijskih poteškoća i sada igraju rang niže u A-2 ligi sjever s Međimurjem i Čakovcom.

 

Naši košarkaši su slavili i sada u finalu KUP-a regije sjever čekaju boljeg iz ogleda Podravac-Grafičar. Oni svoj susret igraju u petak 07. studenog. 

 

Međimurje-Križevci 83:72 (17:17, 27:14, 20:21, 19:20) 

 

Međimurje:  Gašparić 11, Kranjčec, Novak 21, Lepen, Krajačić 18, Momčilović, Varga, Drk 20, Dodlek 13, Blažinčić, Đokić, Guld.

Međimurje je bilo domaćin u ovom susretu jer je u KUP-u pravilo da bolje plasirana momčad iz prošle sezone gostuje kod slabije plasirane, a pošto su Križevci prošle sezone bili prvoligaši, gostovali su u Čakovcu, a tako će biti i u finalu. Tko god slavio u drugom polufinalnom susretu između Podravca i Grafičara, doći će u Čakovec jer su prošle sezone zauzeli prva dva mjesta u A-2 ligi sjever i bili su ispred Međimurja.

 

Nakon izjednačene prve četvrtine, Međimurje je put ka pobjedi usmjerila odlična druga četvrtina koju su dobili s 13 poena razlike. Bila je to prednost koju gosti iz Križevaca nisu uspjeli stići u drugom poluvremenu iako su dobili i treću i četvrtu četvrtinu, no na njihovu žalost, oba ta perioda dobili su s samo poenom razlike.

 

Međimurje je tako u samo nešto manje od deset dana dva puta slavilo protiv Križevaca, prvo u drugom kolu A-2 lige sjever na gostovanju, a sada i u KUP-u kod kuće.

Čak pet dvoznamenkastih strijelaca kod Međimurja u ovom susretu, a svaki od njih je potegao u jednoj četvrtini te tako dao veliki obol u ovoj pobjedi. Najučinkovitiji su bili Mario Novak-Marek s 21 i Igor Drk s 20 koševa.

Izvor: 3106