Košarka 11.01.2018. 08:19. Zadnja izmjena: 11.01.2018. 08:22.

Košarka

Međimurski košarkaši Goran Fodor i Patrik Jambrović su Premijerligaši

Najelitniji rang hrvatske košarke je HT Premijer liga u kojem međimurska košarka ima dva predstavnika. Riječ je o Goranu Fodoru koji igra za zadarski klub Jazine Arbanasi i Patriku Jambroviću koji je igrač Zaboka.

I dok je Fodor jedan od važnijih kotačića u ekipi Jazina, Jambrović u ovoj sezoni dobiva manju minutažu, a jedan od glavnih razloga je taj što su na njegovoj poziciji dva iskusna i kvalitetna igrača Petar Marić i Paško Vrlika. Oba ta igrača su među vodećima u klubu pa se Jambrović mora zadovoljiti mrvicama i odrađivati teške obrambene zadatke koje pred njega postavi trener.

  • Fodor u Jazinama igra u prosjeku 18 minuta, a za to vrijeme postiže 7.3 poena i 2 skoka po susretu. Najbolju utakmicu odigrao je protiv izravnog rivala za ostanak u ligi KK Ribola Kaštela. Goran je ubacio 13 poena uz 3 skoka u vrlo važnoj pobjedi 91:70. Spomenimo kako je odličan bio i na utakmici protiv gradskog rivala i ABA ligaša KK Zadar. Susret se igrao u legendarnoj dvorani Jazine u uzavreloj atmosferi koju su stvorili navijači Zadra, a Fodor je postigao 9 poena uz 2 skoka u porazu svoje momčadi koja dugo pružala dobar otpor ponajboljem hrvatskom klubu.
  • Jambrović u Zaboku igra 8 minuta u prosjeku, a postiže 1.8 poena po susretu uz 1.2 skoka. Najbolja utakmica mu je ova posljednja protiv Splita koju je Zabok izgubio 81:85. Ubacio je 5 poena i uhvatio 2 skoka. Zabok se trenutno nalazi na 7. mjestu i prema svemu sudeći trebao bi izboriti četvrtfinale Prvenstva Hrvatske dok su Jazine na predposljednjem 12. mjestu i predstoji im teška borba za ostanak u društvu najboljih.