Košarka 09.06.2016. 09:50. Zadnja izmjena: 09.06.2016. 09:58.

Veliki uspjeh

Mlađe kadetkinje Košarkaškog kluba Radost sedme u Hrvatskoj

Novi veliki uspjeh ostvarile su košarkašice Radosti, ovoga puta mlađe kadetkinje koje su osvojile 7. mjesto na prvenstvu Hrvatske. Treba spomenuti da su bile blizu da igraju susret za peto mjesto, ali im je pobjegao zbog dva koša slabije koš razlike od Lovrekica. Samo malo je falilo da Radost igra susret za brončanu medalju, ali detaljnije o tome u nastavku teksta.

  • Radost-Trešnjevka 33:87 (11:27, 5:18, 8:18, 9:24)

Radost: Vrbanec, Janković, Kosmačin, Rodek 2, Novak, Valkaj, Antolović, Škoda 14, Zdolec 14, Sklepić 3, Kovačić, Colarić.

Prvi susret na prvenstvu Radost je igrala protiv kasnijih viceprvakinja Hrvatske Trešnjevke koja je bila uvjerljivo bolja i to s 54 poena razlike. Najbolje kod Radosti bile su Karla Škoda i Simona Zdolec s po 14 koševa.

  • Vodice-Radost 57:59 (5:12, 12:8, 16:17, 15:11, 9:11)

Radost: Vrbanec, Janković 1, Kosmačin, Rodek 8, Novak, Valkaj 1, Antolović, Škoda 7, Zdolec 30, Sklepić 12, Kovačić.

Pravu dramu Radost je odigrala protiv Vodica. Tokom cijelog susreta naše su cure bile u vodstvu, ali veliki peh desio se osam minuta do kraja kada Karla Škoda dobiva svoj peti prekršaj i seli na klupu. To nije obeshrabrilo Radost koja koševima Zdolec, Sklepić i Rodek odlazi na 10 poena prednosti. Ipak, nisu izdržale do kraja i Vodice su se vratile te je susret otišao u produžetak. Dvije minute do kraja Vodice su imale pet poena prednosti, ali predaje nije bilo i na krilima junakinje Simone Zdolec Radost prvo poravnava rezultat na 57:57. Igračice Vodica ne koriste svoj napad, a Radosti je ostalo nekoliko sekundi za posljednji šut.

Lopta je došla u ruke Zdolec koja kreće na ulaz i sa zvukom sirene pogađa za važnu pobjedu 59:57. Posljednji susret u skupini na redu je bio dan nakon teške utakmice protiv Vodica. protivnice su bile Lovrekice koje su od Vodica izgubile što bi značilo da su košarkašice Radosti bile favoritkinje u odlučujućem susretu u kojem bi im pobjeda donijela borbu za brončanu medalju.

Radost-Lovrekice 39:48 (8:14, 7:10, 16:6, 8:18)

Radost: Vrbanec, Janković 4, Kosmačin, Rodek 6, Novak, Valkaj, Antolović, Škoda 16, Zdolec 7, Sklepić 6, Kovačić, Colarić.

Dan nakon isrpljujućeg susreta protiv Vodica u kojem su se igračice Radosti ispraznile kako emotivno, tako i fizički uslijedio je susret odluke protiv Lovrekica. Pobjeda bi donijela susret za treće mjesto u Hrvatskoj i brončanu medalju, poraz do šest poena razlike susret za peto mjesto, a poraz od sedam i više koševa razlike susret za sedmo mjesto. Lovrekice su bile bolje u prvom poluvremenu, dobile su i prvu i drugu četvrtinu te su na odmor otišle s devet poena razlike.

Košarkašice Radosti odličnom trećom četvrtinom stižu prednost i u posljednju četvrtinu ulaze s poenom prednosti. Na žalost tu su stale, a Lovrekice u posljednjoj četvrtini uzvraćaju istom mjerom i dobivaju taj period s deset poena razlike za pobjedu 39:48. Zbog poraza od devet poena razlike Radost je završila posljednja u skupini uz isti broj bodova kao i Vodice te Lovrekice, ali uz najlošiju koš razliku u međusobnim duelima.

Radost-FSV 50:34 (17:7, 14:10, 6:9, 13:8)

Radost: Vrbanec, Janković 3, Kosmačin, Rodek 6, Novak, Valkaj 1, Antolović, Škoda 19, Zdolec 14, Sklepić 7, Kovačić, Colarić.

Protivnice u susretu za sedmo mjesto u Hrvatskoj bile su košarkašice FSV-a iz Rijeke. Radost je susret bez problema riješila u svoju korist. Već nakon prve četvrtine imale su deset poena prednosti, a do poluvremena je razlika porasla na 14 koševa viška. Treći period bio je jedini u kojem su riječanke zaprijetile, ali dovoljno da prednost spuste na minus 11 uoči posljednjih deset minuta. U posljednjoj četvrtini Radost ne dozvoljava protivnicama da se dodatno približe i na kraju uvjerljivo slave s 16 poena razlike.

Trener Matija Terek unatoč propuštenoj prilici za viši plasman može biti zadovoljan kako su se cure borile i igrale u dvorani II. Doma sportova u Zagrebu. Odlično su predstavljale Međimurje i košarku regije sjever, a budućnost kluba je vrlo svjetla uz ovako kvalitetan rad u omladinskom pogonu.