Košarka 10.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Naši prvoligaši: Sve bolji Marciuš i Jambrović

Nakon što prošla dva tjedna nismo objavljivali statistike naših prvoligaških igrača u ovom broju lista Međimurje donosimo njihove brojke iz utakmicama koje su odigrali u proteklih dvadesetak dana.

Poznato je da su u Slovačkoj ligi gdje igraju Andrija Hrkač i Goran Fodor puno aktivniji nego u našoj A-1 ligi. Tamo su o 20 dana odigrali šest susreta, a sigurno veseli sve veća minutaža Fodora koji je u prvih desetak utakmica igrao malo da bi u posljednjih šest kola počeo dobivati znatno veću minutažu od čak preko 30 minuta, ali i mjesto u startnoj petorci. Njegov prosjek u posljednjih šest utakmica je 5,5 poena, a najviše je postigao u dvoboju protiv Hrkačeve Nove Vesi, 14, dok je Andrija u tom susretu svom bivšem klubu postigao devet koševa. Hrkač je u posljednjih šest susreta na prosjeku od 11 poena, a najviše je postigao u 16. kolu kada je ubacio 23 poena, dok je u 15. kolu zabio 21. Malo je pao u formi u posljednja dva kola u koja je postigao po četiri poena.

 

Što se tiče naših košarkaša u Hrvatskoj A-1 ligi, sve pohvale idu na račun Sandija Marciuša i Patrika Jambrovića koji igra kao igrač zaštićenog godišta. Spomenimo kako je u našoj A-1 ligi odigrano 10 kola. Jambrović je u prvih sedam kola u prosjeku igrao 6,56 minuta po susretu i postizao 1,1 poen. Posljednja tri kola minutaža mu je vrtoglavu porasla na čak 21,15 minuta po susretu, a tako i broj poena. Njegov prosjek u prošla tri kola je 4,6 poena, a i počeo je biti član startne petorke što govori da trener Marijan Mance ima sve više povjerenja u njega. Najbolju partiju Jambrović je odigrao na gostovanju kod Kaštela gdje je u 13 minuta na terenu postigao sedam poena uz četiri skoka, a u domaćoj pobjedi protiv Zaboka zabio je pet koševa u 23 minute provedene na terenu.

 

Marciušev Šibenik u posljednja je tri kola igrao dva puta jer je zbog neparnog broja klubova u A-1 ligi u 9. kolu bio slobodan. Najbolju partiju odigrao je na najtežem mogućem gostovanju, protiv Alkara u Sinju pred vatrenim domaćim navijačima, Maliganima. Na terenu je proveo 26 minuta a postigao je 20 poena (7-8 dvicama, 6-8 slobodna bacanja) uz čak 13 skokova i četiri osvojene lopte. Nakon toga njegov Šibenik je bio domaćin vodećem Zagrebu koji  ima vrlo jaku i kvalitetnu momčad. Šibenik je došao do pobjede u posljednjim sekundama susreta od 92:91, a Sandi je postigao 12 poena (1-3 dvica, 10-13 slobodna bacanja) uhvatio je osam skokova, dva je puta asistirao i osvojio jednu loptu. Njegov prosjek u A-1 ligi je 11 poena po susretu uz 7,1 skok te čak 70 posto uspješnosti šuta iz igre. Bravo za sve naše prvoligaške igrače.

 

Za kraj dodajmo kako će prema svemu sudeći i Kvarner i Šibenik biti među pet najboljih momčadi A-1 lige u regularnom dijelu jer su za sada u vrhu, što znači da će se plasirati u ligu za prvaka gdje će protiv još tri momčadi iz ABA lige (Cibona, Zadar, Cedevita) igrati za prvaka Hrvatske te će imati prilike zaigrati protiv momčadi najviše kvalitete.

 

Izvor: 3111