Košarka 16.10.2018. 11:47. Zadnja izmjena: 16.10.2018. 11:47.

Kup Krešimira Ćosića

Nezaustavljivi Zadravec srušio Međimurje i donio Podravcu trofej

Kup Krešimira Ćosića za regiju sjever otišao je u ruke košarkaša Podravca iz Virja koji su u Čakovcu bili uvjerljivi protiv Međimurja. Nezaustavljiv za obranu naših košarkaša bio je Stefan Zadravec koji je ubacio čak 34 poena u finalnom susretu. Iako je počeo pripreme za novu sezonu s Međimurjem, vrativši se u matični klub nakon više godina igranja u prvoligaškom rangu, Goran Fodor odlučio je ostaviti se aktivnog igranja košarke što će biti veliki hendikep za “konje“ u nastavku sezone.

KK MEĐIMURJE - KK PODRAVAC 71:88 (16:22, 25:21, 13:28, 17:17)

KK MEĐIMURJE: Rusak L. Kranjčec M. 10, Krajačić D. 25, Juras S. Drk I. 8, Kuzmić D. 8, Novak M. Ostoja D. 9, Kranjčec S. 9, Horvat S. 2, TRENER: Mario Novak.

KK PODRAVAC: Zadravec S. 34, Zadravec J. 11, Vedriš M. 8, Žaja D. 2, Balatinec M. 4, Kenđelić A. Šestak N. 8, Kodba B. 5, Križić B. Maslić T. 3, Matoić T. 13, Kuzmić I. TRENER: Mirko Hrženjak.

Nakon što smo u prvom poluvremenu vidjeli vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj je Podravac nakon prve četvrtine imao šest poena prednosti, dok je Međimurje u drugom periodu razliku smanjilo na samo dva poena minusa. Nažalost po navijače Međimurja, gosti su pitanje pobjednika riješili u trećoj četvrtini.

Podravac je sjajnom igrom u trećem periodu koji je dobio s parcijalnih 28:13 pobjegao na 17 poena prednosti i riješio pitanje pobjednika. U posljednjoj su dionici bez problema sačuvali stečenu prednost i na kraju potpuno zasluženo slavili protiv Međimurja koje je tako završilo svoj put u ovogodišnjem kup natjecanju. Sada im predstoji što bolje se pripremiti za prvenstvo Druge lige sjever.

Danijel Krajačić predvodio je Međimurje s 25 poena dok je Mislav Kranjčec ubacio 10, ali nitko drugi nije ubacio dvoznamenkasti broj poena, a s samo dva raspoložena igrača teško se može očekivati pobjeda protiv Podravca.