Košarka 06.04.2019. 08:39. Zadnja izmjena: 06.04.2019. 08:41.

Košarka

Nika Rodek najkorisnija igračica završnog turnira WABA lige

O mladoj i vrlo talentiranoj košarkašici Radosti iz Čakovca, Niki Rodek već smo pisali u nekoliko navrata. Iako je u hrvatskim košarkaškim krugovima već dobro poznata, sada su je dobro upoznali i van granica Hrvatske, točnije u regionalnoj WABA U-15 košarkaškoj ligi. Nakon što je pojačala ŽKK Trešnjevka 2009 iz Zagreba na završnom turniru Prvenstva Hrvatske, gdje je pomogla da dođu do naslova prvakinja, sada je za isti klub zaigrala i na završnom turniru regionalne WABA lige.

Trešnjevka je u polufinalu bila bolja od Crvene zvezde Kombank s 64:51 dok su u napetom finalu slavile protiv slovenske Cinkarne Celje s 65:59. Nika je u finalu ubacila 13 poena te je proglašena najkorisnijom (MVP) igračicom završnog turnira, dok je njena suigračica Dora Žaja dobila priznanje kao najkorisnija igračica regularnog dijela i najbolji strijelac završnog turnira.

Da jabuka ne pada daleko od stabla vidimo u primjeru Nike i njenog oca Tomislava Rodeka, koji je nekada odlično igrao za Modeks (danas Rudar) iz Murskog Središća.