Košarka 02.11.2020. 08:10. Zadnja izmjena: 02.11.2020. 08:10.

Zbog epidemije

Niti “K“ od košarke ove jeseni u Međimurju

Zbog sve većeg broja zaraženih virusom COVID-19 u Međimurju se već više od dva tjedna ne igraju košarkaške utakmice. U pogonu su tek košarkašice Radosti, točnije kadetkinje i predkadetkinje, ali i to bi se vrlo brzo moglo promijeniti nakon blagdana Svih svetih kada će vrlo vjerojatno na snagu stupiti još strože mjere.

Seniorska košarkaška Treća liga košarkaša na sjeveru još nije ni započela, Druga liga sjever je ušla u 4. kolo, ali puno je neodigranih utakmica, a naši predstavnici, košarkaši Međimurja nisu odigrali niti jednu utakmicu do sada. Zbog pojave korona virusa u seniorskoj momčadi, cijeli klub je završio u samoizolaciji. Nakon nje, odrađeno je tjedan dana treninga, ali s obzirom na povećanje broja oboljelih u međimurskoj županiji, odlučeno je da se odustane od treninga na minimalno tjedan dana. Daljnju odluku o treniranju i odigravanju Druge lige donijeti će UO kluba. Lige dječaka U9, U11, U13, U15, U17 također su odgođene do daljnjega u suradnji sa Hrvatskim košarkaškim savezom.

Pauze nema za Patrika Jambrovića koji u najvišem rangu hrvatske košarke, HT Premijer ligi igra vrlo uspješno za Zabok. On je u dosadašnjem dijelu prvenstva odigrao svih šest utakmica za svoj klub koji je ostvario po tri pobjede i isto toliko poraza. Nakon toga se pojavio jedan igrač u klubu zaražen s korona virusom pa od 17. listopada do sada nisu odigrali utakmicu, ali trebali bi u subotu 07. studenog otići na gostovanje kod Splita. Jambrović je na prosjecima od 9 poena, 3.8 skokova i 2.3 asistencije.