Košarka 02.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Novosti: KOŠARKA

POČELA NOVA KOŠARKAŠKA SEZONA

Krenulo KUP natjecanje

 

Četvrtfinalom KUP-a Međimurja "Krešimir Ćosić" započela je nova košarkaška sezona 2014/2015. Osam momčadi bori se za naslov pobjednika KUP-a, a do sada su odigrana tri susreta dok se posljednji četvrti između Donjeg Kraljevca i Međimurja igra u srijedu (01. listopada).

 

Kotoriba-Međimurje Globetka 58:83 (16:26, 18:19, 14:23, 10:15)

 

Kotoriba: Fuš 14, Munka 10, Zvošec 9, Ujlaki N. 9, Borović 7, Seličanec 7, Plačko 2, Vidović, Ujlaki R., Andrlon M., Andrlon M.

Međimurje Globetka: Vugrinec 23, Vurušić 23, Marković 14, Levačić 9, Zaspan 9, Franjić 3, Golubić 2, Radek, Škoda.

 

Prvak C-1 lige, Međimurje Globetka iz Čakovca nije imala nikakvih problema u susretu protiv Kotoribe na njihovom terenu. Već nakon prve četvrtine bilo je jasno da pobjeda odlazi u Čakovec, a domaći sastav je dao sve od sebe da pruža čim bolji otpor kvalitetnijem i iskusnijem protivniku što im je i pošlo za rukom u drugoj i donekle posljednjoj četvrtini. Međimurje Globetka u polufinalu kupa igra protiv pojačanog Nedelišća koje je prošle sezone završilo na drugom mjestu, odmah iza njih u prvenstvu C-1 lige.

 

Prelog-Čakovec 42:67 (16:12, 11:16, 5:21, 10:18)

 

Prelog: Šarić 12, Jelenić 9, Kanižaj 7, Ciglar D. 6, Blažona 3, Ciglar M. 3, Sokač 2, Filipić, Poljak, Lončarić.

Čakovec: Megla 20, Novak N. 14, Biševac 10, Valkaj 10, Radiković 6, Vinko-Novak 5, Vojković 2, Keresteš.

 

Oba sastava odigrala su nekompletna ovaj susret. Domaći Prelog uspio je dobiti prvu četvrtinu s četiri poena razlike, a Čakovec je do poluvremena stigao i na odmor otišao s poenom prednosti. Čakovec je susret riješio u trećem dijelu kojeg su dobili s 16 poena prednosti, a u posljednjem su dijelu prednost još povećali. Bila je ovo prva službena pobjeda Čakovca pod vodstvom novog trenera Branka Damjanovića. Protivnik Čakovca u polufinalu biti će pobjednik ogleda Donji Kraljevec-Međimurje. Sastav iz Čakovca veliki je favorit u tom susretu pa bi vrlo vjerojatno već u polufinalu kup-a mogli gledati prvi ovosezonski gradski derbi.

 

Dubravčan-Nedelišće 60:70 (20:19, 8:14, 14:14, 18:23)

 

Dubravčan: Blažeka 20, Međimurec 16, Varga 16, Ribić 5, Igrec 3, Matotek, Rusak, Hanić.

Nedelišće: Šegović I. 16, Horvat 12, Juras 10, Terek D. 9, Gospočić 8, Terek M. 7, Ganzer 4, Gašparlin 4, Sudec, Bašek, Šegović J.

 

Nedelišće je u novu sezonu ušlo znatno pojačano. Novi igrači u njihovim redovima su braća Darko i Matija Terek te iskusni Samir Juras i Saša Horvat. Dubravčan je ovaj susret igrao znatno oslabljen, a posebno im je falio ispod koša njihov povratnik Renato Lukša. Domaći je sastav dobio prvu dionicu s minimalnih 20:19, a Nedelišće do odmora preokreće i vodi s pet poena razlike. Neizvjesna treća četvrtina završila je bez pobjednika, a Nedelišće zahvaljujući većem iskustvu dobiva posljednju dionicu i na kraju slavi pobjedu koja im je donijela polufinale kup-a.

 

Goran Fodor i Andrija Hrkač u Iskri Svit

 

Čakovčanac Goran Fodor koji je odigrao odličnu prošlu sezonu u prvoj Hrvatskoj ligi za Slavonski Brod, a u drugom dijelu sezone za Križevce pronašao je inozemni angažman. Njegov novi klub je Iskra Svit iz Slovačke prve lige gdje će mu suigrač biti još jedan Čakovečki košarkaš, Andrija Hrkač koji je igrač ovog kluba od prošle sezone, a svojim dobrim igrama zaslužio je produljenje ugovora i na ovu sezonu. Njima će trener biti poznati Hrvatski stručnjak iz Rijeke, Rudolf Jugo koji je na kormilo tog kluba došao tokom prošle sezone. 

 

Patrik Jambrović potpisao za Kvarner 2010.

 

Mladi košarkaš Međimurja iz Čakovca, Patrik Jambrović (18) potpisao je četverogodišnji studentski ugovor za Riječkog prvoligaša Kvarner 2010! Jambrović je igrač zaštićenog godišta još sljedeće dvije sezone, a to znači da tokom cijele utakmice u regularnom dijelu A-1 lige na terenu mora biti jedan igrač rođen 1995. godine ili mlađi. Patrik taj status ima još dvije godine jer je rođen 1996. godine, prema pripremnim susretima koje su do sada odigrali, trener Marijan Mance davao mu je između 15 i 20 minuta po susretu, a nadamo se da će tako biti i dok počne prvenstvo. Ovo je već četvrti igrač koji će našu Županiju predstavljati u prvoligaškoj košarci ove sezone nakon Andrije Hrkača, Gorana Fodora (Iskra Svit) i Aleksandra Sandija Marciuša (GKK Šibenik). Porazgovarali smo s Patrikom povodom njegovog prvog potpisa ugovora za neki od prvoligaških klubova.

Kako je došlo do kontakta između tebe i Kvarnera 2010?

Do kontakta je došlo preko moje agencije Pepi Sport čiji sam igrač. Zvali su me na petodnevnu probu, bili su zadovoljni i na kraju su me uzeli. Ugovor je studentski, potpisali smo na četiri godine.

Koja su ti očekivanja od ove sezone, igrač si zaštićenog godišta?

Očekujem da ću opravdati očekivanja kluba. Želim se nametnuti treneru kao prva opcija zaštićenog godišta te da što više naučim do sljedeće sezone kada je moje 1996. godište zaštićeno. 

Kako su te prihvatili suigrači u novom klubu?

Lijepo su me prihvatili, odmah od prvog dana je počela zezancija, a već sam dobio i nadimke Bojan i Borna. Kada mi treba pomoć oko nečega kao što je prijevoz i slično uvijek su spremni pomoći. U momčadi vlada odlična atmosfera, a to je jako bitno jer ima veliki utjecaj na rezultat.

Za kraj malo osnovnih informacija o tebi, kada si počeo trenirati, koju školu pohađaš, dosadašnji treneri?

Počeo sam trenirati s šest godina u KK "Međimurje" Čakovec pod vodstvom trenera Branka Hajdinjaka i Stjepana Novaka. Oni su me vodili kroz školu košarke pa sve do ulaznog godišta kadeta gdje me preuzeo Igor Čajić. Iste sam godine pozvan u seniore kroz koje me dvije sezone vodio Srećko Šopar i od njega sam jako puno naučio, najbitnije od svega kako igrati u seniorima jer je velika razlika između mlađih kategorija i seniora. Dalje je seniore na jednu sezonu preuzeno prof. Roko Sorić, a na kraju u posljednje dvije sezone u Međimurju prije odlaska u Kvarner opet me vodio Stjepan Novak.  Jako puno sam radio sam, individualno, pogotovo preko ljeta kada se ponekad po cijele dane nisam skidao s koša. Ovo ljeto mi je pogotovo bilo bitno, radio sam puno na šutu i mislim da je napravljen dobar posao jer sada napokon imam konstantan šut, a ne da svaki puta izgleda drugačije. Tu mi je dosta pomogao Stjepan Novak koji je skoro svaki dan išao samnom na igralište i dodavao mi lopte te davao savjete oko pravilnosti šuta. Polaznik sam četvrtog razreda Opće gimnazije i to će mi dodatno otežati situaciju zbog državne mature. Sada u Rijeci sam upisao posljednju godinu na Prvu sušačku gimnaziju. Patriku želimo puno uspjeha u njegovoj prvoj avanturi kao prvoligaškog igrača, a sve naše igrače koji igraju prvoligašku košarku, njihove igre i statistike pratiti ćemo u svakom broju Lista Međimurje.

 

 

Tečaj za košarkaške suce

Udruga košarkaških sudaca Međimurske županije i ove godine organizira tečaj za košarkaške suce i pomoćne suce te poziva kandidate starije od 14 godina da se jave na e-mail: [email protected] ili na broj mobitela 098 493 767. Na tečaju je osigurana oprema za aktivno sudjelovanje sudaca u teoretskom i praktičnom dijelu tečaja. Tečaj je za sve kandidate besplatan i svi kandidati su dobrodošli!

Izvor: 3101