Košarka 07.04.2016. 09:26. Zadnja izmjena: 07.04.2016. 09:30.

Mini Basket liga

Otvoreno prvenstvo regije Sjever u mini košarci za dječake održano u Đurđevcu

Košarkaški savez Koprivničko-križevačke županije organizirao je otvoreno prvenstvo regije sjever u mini košarci za dječake. Od međimurskih klubova prijavili su se Čakovec i Mladost iz Ivanovca. Čakovec je na kraju završio kao odličan treći, a Mladost je zauzela sedmo mjesto od osam prijavljenih, ali, treba naglasiti, rezultati u ovim godištima potpuno su u drugom planu.

Momčadi su bile podijeljene u dvije skupine. Čakovec je tako igrao u B skupini, a Mladost u A. Dječaci iz Mladosti ostvarili su jednu pobjedu uz dva poraza i završili kao treći u skupini. Mladost je slavila protiv Radnika s 12:0, a susret su dobili za “zelenim stolom“ jer su Križevčani igrali sa samo pet igrača, a prema pravilniku to nije dopušteno. Nakon toga su izgubili od Grafičara iz Ludbrega s 12:4, a u trećem susretu protiv Mladosti iz Đurđevca izgubili su za “zelenim stolom“ s 12:0 jer su taj susret igrali sa starijim igračima od dozvoljenog. U susretu za sedmo mjesto bili su bolji od Koprivnice s 11:9. Momčad Mladosti vodio je prof. Bruno Kovačić, a treba spomenuti kako je Mladost u sastavu imala i četiri djevojke.

Čakovec je u skupini ostvario dvije pobjede i poraz što mu je donijelo drugo mjesto i borbu za treće mjesto. Prvo su slavili protiv Virovitice s 10:6, a nakon toga protiv Koprivnice s 12:4. U odlučujućem susretu za prvo mjesto i finale, bolja je bila momčad Križevaca s 9:7. Protivnik u susretu za treće mjesto bio je domaća Mladost iz Đurđevca, a Čakovec je slavio s 10:6. Ekipu Čakovca vodio je Bojan Hrkač.