Košarka 10.02.2020. 10:25. Zadnja izmjena: 10.02.2020. 10:26.

Vincekovo 2020.

Ovogodišnji osvajači dolaze iz Slovenije, Srbije i Hrvatske

Veteranski košarkaški turnir Vincekovo 2020. i ove je godine opravdao sva očekivanja kako gledatelja tako i svih sudionika. Vidjeli smo vrhunsku košarku, vrhunsku organizaciju i odličnu završnu zabavu na kraju turnira. Sve pohvale organizatorima, Željku Levačiću-Kalimeru i njegovim veteranima iz VKK Međimurje.

Ove su godine na turniru nastupile čak 33 ekipe iz čak pet država (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Austrija).

U ženskoj konkurenciji 35+ nastupilo je 6 ekipa, a turnir su osvojile Bučke iz Slovenije. One su u finalu s 34:30 bile bolje od Zagreba. Treće mjesto osvojile su ALL Starke iz Kranja. Najboljom igračicom proglašena je bila Tadeja Jeglič iz pobjedničke momčadi.

Muška konkurencija 40+ brojila je 7 momčadi. Najbolja je bila ekipa ATS Beograd koja je u finalu bila bolja od Jazina Euroherc iz Zadra rezultatom 60:41. Treće mjesto osvojila je momčad MORH-a. Najboljim igračem proglašen je Vladimir Sarajlić.

Štajerska je osvojila turnir u kategoriji 50+ u kojoj se natjecalo 13 ekipa. Oni su u finalu bili bolji od MORH-a s 52:42. treće mjesto osvojili su veterani Tuzle, a najboljim igračem proglašen je Mirko Gabrovšek.

U najstarijoj kategoriji, onoj 55+ natjecalo se sedam ekipa, a u finalu su se sastali veterani Međimurja i NACC Team iz Zagreba. Gosti iz Zagreba bili su bolji od naših veterana s 54:26. Treće mjesto osvojila je ekipa Mostara. Najboljim igračem proglašen je Gordan Zadravec iz pobjedničke ekipe, bivši hrvatski reprezentativac.