Košarka 20.10.2018. 09:01. Zadnja izmjena: 20.10.2018. 09:02.

Međimurski košarkaš

Patrik Jambrović igra sezonu života

Jedini međimurski košarkaš u najvišem rangu hrvatske košarke, Patrik Jambrović koji igra za HT Premijer ligaša Zabok, igra svoju najbolju sezonu u karijeri. Nakon što je u pripremnim utakmicama bio jedan od najboljih igrača Zaboka, s dobrim je igrama nastavio i u prva dva kola hrvatskog prvenstva.

Nakon što je Zabok poražen u prvom kolu na gostovanju kod Alkara u Sinju s 84:82, u drugom kolu su napravili pravu senzaciju kada su na domaćem terenu srušili jedan od najboljih hrvatskih klubova, ABA ligaša Zadar. Zadar je u drugom poluvremenu imao vodstvo od čak 24 poena razlike, ali je Zabok na krilima Marka Tomasa i uz ogroman doprinos Jambrovića preokrenuo i slavio veliku pobjedu 91:88.

Patrik je u prvom kolu u Sinju protiv Alkara igrao 24 minute, a za to je vrijeme ubacio 7 poena uz 3 skoka, dvije osvojene lopte i jednu asistenciju. Protiv Zadra odigrao je jednu odličnu svestranu utakmicu, bio je odličan u obrani, a za 30 minuta na terenu je ubacio 12 poena uz 4 skoka te po dvije asistencije, blokade i osvojene lopte.

Ako se po jutru dan poznaje, Jambrovića očekuje jedna jako dobra sezona.