Košarka 05.07.2016. 10:54. Zadnja izmjena: 05.07.2016. 10:55.

Eurobasket u Grčkoj

Patrik Jambrović izborio mjesto u U-20 reprezentaciji Hrvatske!

Iako još nije službeno objavljeno, a izbornik hrvatske U-20 reprezentacije Josip Sesar tek bi trebao objaviti konačan popis od 12 igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu divizije B koje za 11 dana počinje u Grčkoj, Patrik Jambrović trebao bi biti među 12 odabranih koji će predstavljati Hrvatsku na Eurobasketu.

Posljednja potvrda za to stigla nam je iz Slovenije, točnije iz Zreča gdje je Hrvatska u pripremnom dvoboju slavila protiv domaćina i tako im uzvratila za poraz od pred par dana u Dubrovniku.

Jedan od najboljih u redovima Hrvatske bio je Patrik Jambrović koji je u igru ušao s klupe i od izbornika Sesara dobio 20 minuta za igru. Za ukazano povjerenje uzvratio mu je s 9 koševa uz stopostotnu realizaciju iz igre (2/2 za dvicu i 1/1 za tri poena). Uhvatio je i 5 skokova, a tri je puta uspješno asistirao. Jedini loš segment bila su mu slobodna bacanja, pogodio ih je dva od pet pokušaja. Odličan je bio i u obrani.

Ovom posljednjom utakmicom i vrlo dobrom igrom te minutažom na pripremnim utakmicama, Jambrović je zapečatio svoje mjesto među 12 reprezentativaca koji će igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu u Halkidi od 15. do 24 srpnja.