Košarka 10.08.2020. 10:53. Zadnja izmjena: 10.08.2020. 10:55.

Košarka

Peti ČK Basket Fever osvojili 3+1 gratis i Sjever Varaždin

Peti po redu košarkaški turnir u uličnoj košarci pod nazivom ČK Basket Fever igran je u subotu prvog dana kolovoza, a na turniru je nastupilo ukupno 11 momčadi na vanjskim terenima Macanovog doma u Čakovcu. 

Krenuli su oni najmlađi, igrači rođeni 2006. i mlađi. Na turnir su se što zbog godišnjih odmora, što zbog koronavirusa prijavile samo tri ekipe pa je bilo odlučeno da oni igraju dvokružni sistem u kojem je prvo mjesto osvojila momčad Sjever iz Varaždina dok je drugo mjesto pripalo ekipi BLM iz Čakovca, a treće najmlađima, ekipi Jing Jang iz Čakovca. 

Uslijedila je glavna, seniorska, All Star kategorija u kojoj se prijavilo osam ekipa iz Čakovca, Varaždina, Virja i Križevaca. Finalni susret na kraju su izborile dvije domaće ekipe, 3+1 gratis (Patrik Jambrović, Mario Novak, Danijel Krajačić, Andro Nakić) i Hajvani (Stjepan Kranjčec, Matija Novak, Igor Drk, Davor Ostoja). 

U jednom čvrstom, vrlo kvalitetnom i neizvjesnom susretu pobjedu je ostvarila momčad 3+1 gratis rezultatom 23:21. Da je pobjeda otišla i na stranu Hajvana, ne bi bilo nezasluženo. 

Održano je i natjecanje u šutiranju trica koje je osvojio Roman Cimbur pogodivši respektabilnih 7 od 9 pokušaja za tri poena. Vrlo atraktivno bilo je natjecanje u zakucavanjima gdje su se u finalu našli junior Luka Bartolić i “teškaš“ Patrik Jambrović, igrač HT Premijerligaša, Zaboka. Stručni žiri odlučio je da su Patrikova zakucavanja bila atraktivnija te je trofej otišao njemu u ruke. 

Za kraj valja spomenuti i odličnu organizaciju turnira od strane KK Međimurje Čakovec.