Košarka 18.05.2016. 09:16. Zadnja izmjena: 18.05.2016. 09:21.

Košarka

Poraz Međimurja za kraj kvalifikacija, posljednju službenu utakmicu odigrao Mario Novak-Medo

Košarkaši Međimurja odigrali su posljednju utakmicu kvalifikacija za A-1 ligu, a protivnik je bila Hermes Analitica iz Zagreba koja je i prije ovog posljednjeg kola osigurala prvo mjesto i plasman A-1 ligu. Nakon neizvjesnih 35 minuta utakmice, gosti su se odljepili i slavili s 96:109.

Međimurje-Hermes Analitica 96:109 (23:28, 30:23, 21:23, 22:35)

Međimurje: Marek Novak 20, M. Kranjčec 8, Krajačić 32, Beriša, Drk, Kuzmić 2, Medo Novak 21, Đokić, S. Kranjčec 9, Matija Novak 4.

Hermes Analitica: Škara 10, Mandalinić 22, Junaković 10, Fodor 4, Jović 4, Garafolić 21, Mijić 22, Belamarić, Rajić 4, Buljević 4.

Košarkaši Međimurja preko Danijela Krajačića i Mislava Kranjčeca dolaze do vodstva 6:2 na početku susreta, a najviše vodstvo u prvoj četvrtini zabilježili smo kod rezultata 12:7 nakon još jednog polaganja mlađeg od braće Kranjčec, Mislava. Imalo je Međimurje vodstvo sve do dvije i pola minute do kraja prvog perioda, a onda gosti rade seriju 8:0 i prelaze u vodstvo od 19:24. Prva četvrtina završila je vodstvom novih prvoligaša 23:28.

Odmah na početku druge četvrtine gosti s dva pogođena slobodna bacanja odlaze na plus sedam, a tada je uslijedila serija Međimurja od 7:0 za poravnanje na 30:30. Nešto kasnije, tricom Mareka Novaka Međimurje prelazi u vodstvo od 35:32. Dodajmo kako je Marek bio posebno raspoložen u ovoj drugoj četvrtini. U nekoliko navrata, Međimurje je došlo do četiri poena prednosti u ovom periodu, ali na višu razliku nisu uspjeli jer bi gosti stalno smanjili ili izjednačili. Na odmor se ipak otišlo s prednošću Međimurja 53:51.

Gosti su u trećoj četvrtini, najviše zahvaljujući Lovri Mandaliniću pobjegli na šest poena razlike, ali vratilo se Međimurje poslije trice Stjepana Kranjčeca i koševa Mareka i Mede Novaka. Treća četvrtina završila je s nerješenih 74:74.

Međimurje se protiv snažnih gostiju dobro držalo sljedećih pet minuta u posljednjoj četvrtini, a onda Hermes bježi na šest poena razlike. Naši su košarkaši uspjeli smanjiti u jednom navratu na minus četiri, ali bliže nisu mogli. Kako je utakmica išla kraju sve više je do izražaja dolazila veća širina klupe gostiju koji su na kraju slavili uvjerljivo s 13 poena razlike. Međimurje se tako porazom oprostilo od kvalifikacija u kojima su zauzeli posljednje peto mjesto ostvarivši jednu pobjedu uz sedam poraza. Hermes Analitica je novi prvoligaš, a Jazine Arbanasi iz Zadra završile su druge što im donosi još dva susreta protiv predposljednje momčadi A-1 lige u dodatnim kvalifikacijama u kojima mogu izboriti prvoligaški status.

Najbolji u ovom susretu bili su Krajačić s 32 poena, 2 skoka i dvije asistencije, Medo Novak s 21 poenom i 8 skokova te Marek Novak s 20 poena, 11 asistencija i četiri skoka. Čakovčanac Goran Fodor koji je inače među najboljim igračima zagrebačkog sastava u ovom je susretu ubacio četiri poena.

Oprostio se Medo

Svoju posljednju službenu utakmicu odigrao je Mario Novak-Medo koji se utakmicom protiv Hermes Analitice oprostio od aktivnog igranja košarke. U zasluženu igračku “penziju“ otišao je s 21 poenom i osam skokova. Respektabilna prvoligaška karijera je iza njega, a u jednom od idućih brojeva donosimo veliki intervju s ovom legendom Međimurske košarke.