Košarka 03.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Poznat raspored A-2 lige sjever

Na sastanku A-2 ligaša regije sjever odlučeno je da liga počinje 11. listopada susretima prvog kola. Nova sezona broji 12 klubova kao i prošlih sezona, a u ligi više nema KK “Rudar“ iz Murskog Središća koji se spojio s KK “Čakovec“ te će pet njihovih igrača igrati za njih A-2 ligu, a treba spomenuti da će pet domaćih susreta A-2 lige, Čakovec odigrati u Murskom Središću. Rudar će pak igrati C-1 ligu sjever. Međimurje je naš drugi predstavnik u ligi i sigurno će se opet boriti za sam vrh lige. 

Iako se pričalo da će novi član A-2 lige sjever biti Virovitica koja je željela prijeći iz A-2 lige istok (Slavonija), to se ipak neće dogoditi, a naši klubovi moraju na tome zahvaliti KK “Križevci“ koji su pet dana prije početka prvoligaškog “cirkusa“ odustali od tog natjecanja zbog velikih financijskih teškoća te će igrati A-2 ligu i stoga za Viroviticu nema mjesta, što i velikoj većini klubova u ligi odgovara jer neće morati na daleko gostovanje.

Čakovec će u prvom kolu na neugodno gostovanje u Ivanec kod Ivančice, a Međimurje igra derbi sa starim rivalima iz Varaždina, Vindijom. Vrlo zanimljivo će biti i drugo kolo u kojem Čakovec dočekuje Petar Zrinski iz Vrbovca, a Međimurje će na gostovanje kod dojučerašnjih prvoligaša, Križevaca.

Moguće je da će doći i do male promjene u rasporedu jer se četvrto kolo igra na dan svih svetih, a vrlo vjerojatno se na taj dtum neće igrati.

 

Raspored naših klubova u prvom dijelu prvenstva:

1.kolo (11. listopada): Ivančica-Čakovec, Međimurje-Vindija

2.kolo (18. listopada): Čakovec-Petar Zrinski, Križevci-Međimurje

3.kolo (25. listopada): Radnik-Čakovec, Međimurje-Koprivnica

4.kolo (01. studenog): Čakovec-Podravac, Ivančica-Međimurje

5.kolo (08. studenog): Mladost-Čakovec, Međimurje-Radnik

6.kolo (15. studenog): Čakovec-Vindija, Mladost-Međimurje

7.kolo (22. studenog): Međimurje-Čakovec

8.kolo (29. studenog): Čakovec-Križevci, Međimurje-Bjelovar

9.kolo (06. prosinca):  Bjelovar-Čakovec, Grafičar-Međimurje 

10.kolo (13. prosinca):  Čakovec-Koprivnica, Međimurje-Petar Zrinski

11.kolo (20. prosinca):  Grafičar-Čakovec, Podravac-Međimurje   

Izvor: 3101