Košarka 29.05.2016. 09:29.

Petak, 3. lipnja

Promocija opsežne monografije "Ovo smo mi" povodom 50 godina igranja košarke u Čakovcu

Za petak, 3. lipnja u 18:30 sati, u "Scheierici" u Čakovcu, zakazana je promocija opsežne monografije "Ovo smo mi" Stjepka Sorića (1941. - 2016.), koju Košarkaški savez Međimurske županije izdaje povodom 50. obljetnice početka igranja košarke u Čakovcu. Na nešto više od 550 stranica monografije autor (koji na žalost nije, shrvan teškom bolešću, dočekao njeno predstavljanje javnosti) je uvrstio izniman broj dokumenata, fotografija, karikatura, impresija sudionika razvoja košarke u Međimurju, a u više od deset godina rada na monografiji okupio je i velik tim suradnika koji su dali svoj doprinos stvaranju monografije.

Uz pok. Stjepka Sorića knjizi o "prvih 50 godina" košarke u Međimurju trudili su se svoj doprinos dati i Ivica Ico Barić, Zlatko Knolmajer, Boris Lisjak, Nenad Ilijaš, Bruno Kovačić, Bojan Hrkač, Branko Damjanović, Teo Cilar, Srećko Šopar, Branko Bel, Branko Hajdinjak i Krešimir Ivanek. U knjizi su korištene fotografije Ljudevita Žganca, Ivice Žiškovića, Mladena Šarića, Dubravka Lesara, Bojana Damiša, Vjerana Žganca Rogulje, Bojana Jurišage i iz osobne arhive autora, koji je i sam bio jedan od nositelja ekspanziječakovelčke košarke od 1980. do 2000. godine.

Knjiga je grafički oblikovana u studiju "Dvije lije" u Čakovcu, a otisnuta je u 250 poklon-primjeraka u tiskari "Zrinski" Čakovec.