Košarka 06.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Radost osvojila turnir u Sloveniji

Mlade košarkašice ŽKK “Radost“ Čakovec, prošlog su vikenda pod vodstvom trenera Matije Tereka, nastupile na snažnom turniru za djevojčice rođene 2002. godine i mlađe, a osvojile su prvo mjesto i više nego uvjerljivo.

Turnir za dječake i djevojčice igrao se u mjestu Podčetrtek u Termama Olimpia, a organizatori su bili KK “Podčetrtek“ i ŽKK “Maribor“. Radostašice su odigrale četiri susreta i sve četiri protivničke ekipe svladale su uvjerljivo. Prvo su u subotu bile bolje od ekipe Zasavje B rezultatom 71:19, a nakon toga i Zasavja A s 40:20. Sljedeće dvije utakmice igralne su u nedjelju, a Radost je prvo dobila Maribor A s 46:27, a nakon toga i Krku iz Novog Mesta s 60:28.

 

Konačan poredak turnira:

1.Radost

2.Felix Zasavje A

3.Krka Novo Mesto

4.Maribor A

5.Felix Zasavje B

6.Maribor B

 

Nabrojimo i sve igračice Radosti koje su osvojile turnir: Marija Hrkač, Lucija Mikulić, Elena Janković, Nika Rodek, Vida Novak, Valerija Štrukelj, Karla Škoda, Simona Zdolec i Kira Sklepić.

 

Evo što nam je trener, Matija Terek rekao nakon osvojenog turnira:

Na turnir u Podčetrtek krenuli smo s ciljem da vidimo kako se radi i trenira u drugim sredinama i da nagradimo djevojke koje treniraju cijelu sezonu. Iako smo išli na turnir u krnjem sastavu od samo osam igračica (školske obaveze i zdravstveni problemi) uspjeli smo osvojiti turnir na uvjerljiv način. Raduje činjenica da su se u svakoj od četiri utakmica sve cure upisale u strijelce i dale sve od sebe svaku sekundu provedenu na terenu. Ovo su bile i dobre pripremne utakmice za sljedeći ispit kad nam u prvenstvenom kolu dolazi Žkk “Koprivnica“ s kojom se borimo za prvo mjesto te odlazak na državno natjecanje. Treba nam velika podrška, pa pozivamo sve ljubitelje košarke da dođu i bodre naše cure! 

Ujedno pozivam sve prijatelje kluba na utakmicu A2 ženske lige u subotu, 7. ožujka  u 15.30 sati u dvorani II. Osnovne škole u Čakovcu, a kasnije tog dana i na 17 sati. Pozivam sve i na Radosnu noć koja će se održati od 19 sati u restoranu Kristal te svojim prisustvom pripomognu daljnjem djelovanju kluba. Čekaju Vas brojna iznenađenja i bogata tombola.

 

Izvor: 3123