Košarka 30.10.2018. 09:00. Zadnja izmjena: 30.10.2018. 09:01.

Druga liga košarkaša

Raspoloženi trio za prvu pobjedu Međimurja

Košarkaši Međimurja u drugom su kolu došli do svoje prve pobjede u Drugoj ligi košarkaša. Nakon poraza u prvom kolu na gostovanju u Virju, Međimurje je u prvoj domaćoj utakmici sezone slavilo protiv Bjelovara. Pobjeda u niti jednom trenutku nije bila upitna, a već u idućem kolu novo veliko iskušenje i novi veliki derbi očekuje naše košarkaše. Gostuje se kod Grafičara u Ludbregu.

Međimurje-Bjelovar 89:71 (26:18, 18:15, 26:28, 19:10)

Međimurje: Kranjčec M. 8, Horvat S. 2, Juras S. 2, Drk I. 20, Kuzmić D. 12, Ostoja D. 22, Kranjčec S. 5, Lončarić I. Krajačić D. 18, Rusak L.

Bjelovar koji se prošle godine, doduše neuspješno, borio s Međimurjem za naslov prvaka Druge lige sjever u ovoj sezoni ima nešto slabiju momčad.

Odlučni da dođu do prve pobjede u sezoni, košarkaši Međimurja krenuli su dobro u utakmicu i došli do osam poena prednosti nakon prvih deset minuta. Gosti su u drugom periodu pružali puno bolji otpor, obje su momčadi odigrale dobre obrane u tom periodu, a nešto bolje bilo je Međimurje.

Na odmor se otišlo vodstvom Međimurja od 11 poena prednosti. Mnoštvo koševa vidjeli smo u trećem periodu, a u takvom stilu igre bolje su se snašli gosti koji su taj period dobili 28:26 pa se u posljednju četvrtinu ušlo s devet poena prednosti za Međimurje što je značilo da je pitanje pobjednika još uvijek otvoreno.

Sve nade za povratak gostiju u utakmicu Međimurje je odagnalo odličnom obranom dopustivši gostima nakon odlične treće četvrtine samo deset postignutih poena u posljednjoj dionici. Na kraju je upisana uvjerljiva pobjeda od 18 poena razlike pa se na teško gostovanje u Ludbreg iduće kolo odlazi u pobjedničkom raspoloženju.

Tri vrlo raspoložena košarkaša vidjeli smo kod Međimurja, Damir Ostoja je zabio najviše, 22 poena, Igor Drk ga je pratio s 20, a Danijel Krajačić je ubacio 18 poena, on je bio posebno tricaški raspoložen, ubacio je četiri šuta iza linije 6,75.

Ostali rezultati 2. kola: Labrada-Koprivnica 62:67, Ivančica-Radnik 79:70, Vindija-Podravac, Virovitica-Grafičar igra se kasnije.

Parovi 3. kola (3. studenog): Radnik-Labrada, Podravac-Ivančica, Bjelovar-Vindija, Grafičar-Međimurje, Koprivnica-Virovitica.