Košarka 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Reprezentacija Hrvatske u Toplicama Sveti Martin

Nedjelja 20. srpnja bio je dan kada su se okupili najbolji Hrvatski košarkaški reprezentativci i to, gdje drugdje nego u našem lijepom Međimurju, točnije u Toplicama “Sveti Martin“.

Naši košarkaši već par godina u nizu kreću s pripremama za neko veliko natjecanje iz toplica, a sada se pripremaju za Svjetsko prvenstvo koje počinje krajem kolovoza u Španjolskoj.

 

Povodom početka priprema održana je službena press konferencija za medije, a prisutnim novinarima obratio se izbornik Jasmin Repeša: Mi smo rezultatima u Sloveniji (op.a. 4. mjesto na Euru) podigli ljestvicu dosta visoko. Svi oni koji vole košarku i reprezentaciju očekuju da ponovimo te rezultate i ne samo da nastavimo tako, nego i da napravimo korak naprijed ako je moguće. Pred nama su zaista velike obaveze i očekivanja. Tu smo da s naše strane napravimo ono za što jesmo, da napravimo dobre pripreme, dobar sustav igre, da nas posluži zdravlje, što je jako bitno, a onda sve drugo će doći samo po sebi, po inerciji, i dobre igre i dobri rezultati.

Portoriko može dobiti i Amerikance, a Argentinci uvijek ciljaju na medalju. Izbornik se osvrnuo i na protivnike koji nas očekuju u prvoj fazi natjecanja: Portoriko, ako je kompletan, i ako im se dopusti da igra kako oni znaju igrati, mogu dobiti svakoga uključujući i Amerikance. Grci su sjajan tim, zasada imaju nekih problema s otkazima, međutim imaju jednu veliku bazu igrača. Argentina, znamo da je na svakom svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama kandidat za medalju. Senegal, vidjeli ste i nogometno svjetsko prvenstvo koliko taj sport na najvišoj razini se ujednačuje, da jednostavno nema tu nekih favorita.

 

Za kraj dodajmo kako ovu fazu priprema propuštaju glavni igrači, Bojan Bogdanović, Ante Tomić, te Luka Žorić i kapetan Roko Ukić. Naturalizirani Amerikanac Oliver Lafayete koji će u reprezentaciji zamjeniti Dontayea Drapera u toplice dolazi u utorak.

Izvor: 3091