Košarka 15.07.2016. 08:17. Zadnja izmjena: 15.07.2016. 08:35.

Aleksandar Marciuš iz Nedelišća

Sandi igra ljetnu NBA ligu za Chicago Bullse

Aleksandar Sandi Marciuš iz Nedelišća prošle je sezone igrao u Španjolskoj, točnije Ligu Silver što je treća španjolska liga. Tamo je bio najbolji igrač svoje momčadi Sammic ISB.

Prošle je sezone odigrao 29 susreta za Sammic ISB, a prosječno je na terenu boravio 26,3 minute. Za to je vrijeme ubacivao 15 poena uz 9,4 skokova, a imao je i 1,4 asistencije te po blokadu i ukradenu loptu po utakmici. Za dva je poena šutirao s 61,4 posto uspješnosti, a iako je centar, ispucao je 11 trica i pogodio šest što je 54,5 posto. Sandi je na kraju sezone bio osmi strijelac lige, četvrti skakač i osmi bloker.

Upisao se u povijest španjolske Lige Silver

Utakmicu karijere Sandi je odigrao u ožujku ove godine kada je njegov Sammic ISB slavio protiv Clinicas Rincona rezultatom 83:73. Marciuš je u tom susretu ubacio 41 poen (10-13 dvica, 1-1 trica, 18-20 slobodna bacanja) uz 13 skokova, 5 asistencija, 2 osvojene lopte, a imao je i jednu blokadu te deset izborenih prekršaja.

To mu je donijelo valorizaciju od čak 62 boda čime je srušio rekord lige star 11 godina kada je amerikanac Thomas Terrell imao valorizaciju 58 bodova. Bila je to najbolja utakmica koju je neki igrač odigrao u povijesti lige Silver, a zanimljivost je ta što je baš taj susret uživo gledao bivši trener Real Madrida, a trenutni Euroligaša Unicaje iz Malage, Joan Plaza.

Marciuš je trenutno s Chicago Bullsima na ljetnoj NBA ligi u Las Vegasu. Bullsi su tamo odigrali tri utakmice i u sve tri su upisali pobjede, a Marciuš nije nastupio u niti jednom susretu.

Budući da su Bullsi već oformili momčad za novu sezonu, Sandi je prema pisanju američkog novinara Daniela Coughlina tamo da trenira i pokuša naći neku jaču europsku momčad koja će ga potpisati u novoj sezoni.