Košarka 20.01.2020. 12:00. Zadnja izmjena: 20.01.2020. 12:01.

Košarka

Treća liga košarkaša sjever: Čakovec Globetka krenula uvjerljivo u 2020.

Nakon pauze od par tjedana, trećeligaši su nastavili natjecanje utakmicama 9. kola koje je bilo posljednje u prvom dijelu prvenstva.

Čakovec Globetka je gostovala kod Petrijanca gdje je domaćine potpuno razbila u prvoj četvrtini koju su dobili s 26:8, a onda “pomrčina“ u drugom periodu. Domaćini su uzvratili istom mjerom i dobili drugu četvrtinu s 25:8 pa se na poluvrijeme otišlo s “pola“ koša viška za Globetku. Pribrali su se naši košarkaši na pauzi i treću četvrtinu odigrali na razini prve što im je donijelo vodstvo 61:46 uoči posljednje četvrtine. Utakmicu su rutinski priveli kraju i dobili je s 81:61. Aleksandar Golubić bio je najbolji kod Globetke, ubacio je 21 poen.

Košarkaši Rudara imali su dupli program. Prvo su morali odigrati zaostalu utakmicu na gostovaju kod Vinice gdje su otputovali s svega pet igrača i izgubili 72:54. U tom je susretu za Rudar najbolje odigrao Tomislav Radiković s 15 poena.

Redovno kolo za protivnika im je u Murskom Središću donijelo Sjever American Dollar iz Varaždina. Rudar je u jednoj lošoj utakmici dobio prvu četvrtinu s 9:5. Gosti su u toj prvoj četvrtini ostali bez poena iz igre, svih pet su ubacili s linije slobodnih bacanja. Bio je to ujedno i jedini dobar period Rudara jer su do kraja utakmice uspjeli ubaciti svega 30 poena pa je pobjeda otišla u Varaždin rezultatom 39:63. Kod Rudara je opet najbolji bio Radiković s 15 poena.

Međimurje II koje igra van konkurencije bilo je uvjerljivo protiv Vinice s 95:58. Ivano Čajić je bio najbolji u redovima Međimurja s 25 poena dok ih je Lovro Rusak ubacio 23.

Donji Kraljevec će svoju utakmicu protiv Lepoglave igrati 23. siječnja, a Dubravčan je u ovom kolu bio slobodan.