Košarka 26.11.2019. 08:59. Zadnja izmjena: 26.11.2019. 09:00.

Košarka

Treća liga košarkaša sjever: Sjever šokirao Čakovec Globetku

Ekipa Sjever American Dollara iz Varaždina nanijela je prvi poraz u ovoj sezoni braniteljima naslova Čakovec Globetki. Poraz je još bolniji ako se doda da je Globetka utakmicu igrala na domaćem terenu u Čakovcu i da su u drugo poluvrijeme ušli s 20 poena prednosti.

Globetka je nakon neizvjesne prve četvrtine imala dva poena prednosti, a onda su u drugom periodu potpuno razbili goste iz Varaždina dobivši taj period s uvjerljivih 32:14. Iako je Čakovec Globetka igrala nekompletna, ništa nije dalo naslutiti da će se u drugom poluvremenu dogoditi veliki preokret. Gosti su prvo odličnom trećom četvrtinom smanjili razliku na samo minus šest uoči posljednje četvrtine, a onda uspjeli doći i do pobjede košem u posljednjoj sekundi za 83:84 koji je za goste zabio Nedelišćanac Mario Ganzer. Bilo je to gostima drugo vodstvo na utakmici nakon onog u prvoj četvrtini kada su vodili 7:8, a ganzeru su to bili ujedno i jedini poeni na utakmici. Najbolji kod Globetke bili su Nikola Capek i Vedran Biševac s po 19 poena dok je kod sjevera najbolji bio Čakovčanac Lino Pustić, zabio je 31.

Košarkaši Dubravčana su pregazili Vinicu s 82:29, a najbolji kod pobjednika bio je ponovno Fran Raić s 24 postignuta poena.

Donji Kraljevec je bio uvjerljiv protiv Petrijanca, slavili su s 93:58 i sada su jedina momčad bez poraza u prvenstvu. Tomislav Švenda bio je najbolji kod Donjeg Kraljevca, ubacio je 21 poen.