Košarka 15.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Troje naših u Sloveniji

Tri bivša igrača Rudar Cimpera iz Murskog Središća uspješno igraju za Košarkaški klub “Lindau“ iz susjedne Lendave. I dok je Tvrtko Balaž odigrao već drugu sezonu tamo, njemu su se prošle sezone u Lendavi na poziv ljudi iz kluba pridružili Mladen Tkalec i Teo Cilar. Nakon što su završili s aktivnim igranjem u A-2 ligi sjever za matični Rudar Cimper, sada nastupaju ne toliko zahtjevnoj, Pomurskoj košarkarskoj ligi u kojoj se natječe devet klubova. Liga je na razini Međimurske C-1 lige. Sistem natjecanja je takav da svaka momčad sa svakom odigra dvije utakmice, a nakon toga prve četiri momčadi igraju završni turnir “Final Four“.


Lendavi je prošle sezone za dlaku izmaklo četvrto mjesto, završili su peti, najviše zbog lošeg ulaska u sezonu gdje je još uvijek neuigrana lendavska momčad sa novim igračima izgubila dvije-tri utakmice sa malom razlikom. Drugi dio sezone odrađen je rutinski sa visokim pobjedama, ali ipak nedovoljno za poziciju koja vodi na turnir završne četvorice. Povratku među najbolje četiri momčadi nadaju se u sljedećoj sezoni.


Uz naše igrače, spomenimo i obitelj Horvatič (otac Velimir koji je trener te sinovi Gorazd i Sandi) koja vodi klub, a uz to imaju i Hrvatske (Međimurske) krvi kao i kapetan Dejan Zrna.
Za kraj spomenimo kako već dugi niz godina ova dva kluba imaju jako dobre odnose. Svake godine veterani nastupaju na turnirima u Murskom Središću, Lendavi i Mađarskoj, a seniorski igrači još tamo od osamdesetih odlaze igrati u Lendavu ili lendavski dolaze igrati u Mursko Središće.

Izvor: 3090