Košarka 23.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Uspjesi mladih košarkaša Donjeg Kraljevca

Mladi košarkaši  Osnovne škole Donji Kraljevec u ponedjeljak 16. ožujka, ostvarili su za ovu školu velik uspjeh i osvojili Županijsko natjecanje u košarci za učenike osnovnih škola i samim time se plasirali na regionalno prvenstvo u Varaždin gdje će odmjeriti snage s najboljim školama iz sjeverozapadne regije. 

 

Najprije su u prvenstvu donjomeđimurskih škola prošli u konkurenciji Donje Dubrave, Preloga, Kotoribe i Ivanovca te se plasirali u finale koje se igralo u Donjem Kraljevcu. Tu su učenici/igrači pokazali sve bogatstvo svog talenta i osvojili prvenstvo. Prvo su u polufinalu porazili već spomenutu Osnovnu Školu Ivanovec, a zatim u finalu uvjerljivo i mora se reći favoriziranu, ekipu II. Osnovne Škole iz Čakovca. Ekipu je vodio trener Mihael Ružić uz pomoć učitelja Damira Žegarca.

 

Učenici koji su ostvarili taj rezultat su: Matija Međimurec, Ivan Mikec, Dino Vlah, David Lepen, Nikola Ivanović, Ivan Lengelić, Erik Trupković i Lovro Vlah.

 

Valja napomenuti kako sva djeca koja su ostvarila taj rezultat treniraju u KK “Donji Kraljevec“ a velika većina njih igra u ekipi mlađih kadeta koja je viceprvak lige te je uz Grafičar iz Ludbrega ostvarila plasman u prvu ligu mlađih kadeta regije sjeverozapad.

 

Izvor: 3126